Bătrâneii de 82 de ani din Alba Iulia care aleargă la maratoane ţinându-se de mână: ”Alergăm pentru sănătate fizică şi mentală”

Bătrâneii de 82 de ani din Alba Iulia care aleargă la maratoane ţinându-se de mână: ”Alergăm pentru sănătate fizică şi mentală”

Soţii Mariana şi Emil Sufleţel al Maratonul de la Cluj-Napoca. Sursa foto: maraton-cluj.ro

Doi bătrânei din Alba Iulia au devenit cunoscuţi la nivel naţional pentru obiceiul lor de a alerga împreună curse lungi de anduranţă. Margareta şi Emil Sufleţel au ambii 82 de ani, dar aceasta nu îi împiedică să alerge la competiţii oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Sufleţel este un sportiv veteran. Pe lângă alegare acesta a mai practicat şi practică în continuare tenis de masă, şah, schi şi alte sporturi. Participă de zeci de ani la competiţii oficiale de anduranţă, crosuri şi maratoane. Ultimul maraton l-a parcurs integral la vârsta de 70 de ani. La aceeaşi vârstă, s-a remarcat la un triatlon de 1,5 kilometri înot, 40 de kilometri cu bicicleta şi 10 kilometri alergare. 
 
De aproximativ şase ani, acesta aleargă împreună cu soţia sa Margareta. ”Alergăm împreună de şase ani de când a avut ea un accident vascular cerebral. Eu aş putea şi mai tare, dar mă gândesc la ea, să poată participa, trebuie să alerg în ritmul ei. Îmi pare bine că a fost de acord să alerge cu mine. Alergăm pentru sănătate fizică, psihică, mentală şi să fim un exemplu pentru tineret care ar trebui să iubească mişcarea”, spune Emil Sufleţel.
 
Soţii Sufleţel, ambii în vârstă de 82 de ani, sunt împreună de 56 de ani şi au lucrat la CFR. În ultimii ani, ei sunt prezenţi la majoritatea evenimentelor sportive din Alba Iulia, dar merg şi la competiţii oficiale din oraşe apropiate, cum ar fi Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi chiar Satu-Mare. Ultimul concurs la care au alegrat a fost crosul de 5 kilometri din cadrul Maratonului de la Cluj-Napoca, desfăşurat în 9 aprilie 2017. 
 
Cei doi obişnuiesc să alerge cea mai mare parte a cursei ţinându-se de mână şi tot astfel trec şi linia de sosire. În trecut, Emil Sufleţel participa la concursuri din toată ţara, la cele mai multe deplasările fiind suportate din buzunarul propriu. Sportivul are acasă sute de medalii şi cupe obţinute la competiţiile pe care le-a câştigat.
 
”Când alerg simt o fericire interioară şi o bucurie şi astfel mă simt tânăr. Eu mă simt foarte bine şi soţiei mele îi face bine mişcarea”, afirmă Emil Sufleţel. Participă anual la circa 20 de crosuri, iar în fiecare zi merge pe jos, alături de soţia sa, circa cinci kilometri. ”Nu am făcut niciodată sport de performanţă, dar chemarea am simţit-o întotdeauna şi dintotdeauna. Sunt fericit când particip la o competiţie sportivă de orice fel, nu mă interesează dacă ies primul, sau al doilea, sau ultimul”, afirmă sportivul veteran.
   
Sursa foto: maraton-cluj.ro
 

Citiţi şi:

 

Idee de business: mică afacere cu haine produse din lână românească

 
 

Românul expert în fotografie pentru dentişti, pe care o predă în toată lumea. L-a cunoscut pe stomatologul care i-a reparat dantura celebrului Ronaldinho

 

Aventurile unui ofiţer român care a lucrat pentru NATO şi ONU în Irak şi Afganistan: „Se împuşcau între ei fără probleme“

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările