Bătaie cu levierul într-un cartier din Sebeş. Inculpat achitat pentru tentativă de omor iar altul condamnat la  închisoare în regim de detenţie

Bătaie cu levierul într-un cartier din Sebeş. Inculpat achitat pentru tentativă de omor iar altul condamnat la  închisoare în regim de detenţie

Tribunalul Alba a dispus soluţii diferite în cazul a doi bărbaţi din Sebeş trimişi în judecată pentru infracţiunea de tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul a fost condamnat la închisoare cu executare, iar al doilea a fost achitat. Astfel, inculpatul Pădurean Marian (43 ani) a primit pedapsa rezultantă de 5 ani şi 1 lună în regim de detenţie pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Dani Alin Silviu (31 ani) a fost achitat pentru ambele infracţiuni. Decizia instanţei, pronunţată în 2 mai 2019, poate fi contestată cu apel.
 
Scandalul în care au fost implicaţio cei doi aavut loc în martie 2018, în faţa unui bloc din cartierul Kogălniceanu din municipiul Sebeş. ”În fapt, s-a reţinut că, la data de 15 martie 2018, în jurul orelor 21,40, între persoana vătămată Z. I. C. şi suspectul Dani Alin Silviu, care se aflau în faţa unui bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu al Municipiului Sebeş, a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care suspectul a lovit-o cu palma de două ori pe victimă, fără ca aceasta să reacţioneze în vreun fel. Între timp la faţa locului şi-au făcut apariţia membrii familiei Z., respectiv persona vătămată Z. I., tatăl lui Z. I. C., precum şi fratele şi mama celui din urmă, dar şi Pădurean Marian, concubinul surorii lui Dani Alin Silviu, care avea asupra sa un levier, obiect contondent pe care i l-a dat acestuia. Suspectul Dani Alin Silviu a început să lovească victima Z.I.C. cu levierul în zona capului, de mai multe ori, folosind partea ascuţită a acestuia, cauzându-i leziuni corporale care necesită 30-35 zile de zile de îngrijiri medicale”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În final, judecătorii au stabilit că nu există probe care să certifice faptul că inculpatul Dani Alin Silviu a săvârşit infracţiunile de care este acuzat.
 
Ulterior, Pădurean Marian a luat levierul şi i-a aplicat lovituri în cap victimei, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 70-75 zile de îngrijiri medicale. Cei doi au fost reţinuţi, iar, ulterior, arestaţi preventiv, măsură care a încetat în cursul judecării cauzei. Pe lângă condamnarea cu executare, inculpatul Pădurean Marian a mai fost obligat să plătească victimei suma de 138.000 de lei daune morale şi 4.120 de lei daune materiale. De asemenea, Spitalul Judeţean ar urma să fie despăgubit cu suma de 8.107 lei.
 
Condamnă pe inculpatul Pădurean Marian la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (...) condamnă pe inculpatul Pădurean Marian la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 38 alin. (1) şi art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen. aplică inculpatului Pădurean Marian pedeapsa de 5 ani şi 1 lună închisoare. achită pe inculpatul Dani Alin Silviupentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (...) achită pe inculpatul Dani Alin Silviu pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: