Bărbat din Cluj condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a lovit o maşină a IPJ Alba

Bărbat din Cluj condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a lovit o maşină a IPJ Alba

Bărbatul a ajuns pentru doi ani la închisoare

Un bărbat din Cluj care a furat un autoturism Mercedes şi a lovit o maşină a IPJ Alba a fost condamnat definitive la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare. Daniel Iuga (34 de ani) a fost judecat pentru furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Iuga a beneficiat de prevederile noului Cod Penal şi a primit o pedeapsă mai mica în apel faţă de cea pronunţată, initial pe fond, 3 ani cu executare. Bărbatul din Cluj va sta după gratii timp de 2 ani. 
 
Bărbatul a fost reţinut de poliţişti în 14 ianuarie 2013, după ce a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi a lovit maşina de Poliţie cu autoturismul Mercedes cu care se deplasa. Ulterior s-a dovedit că maşina era furată de la o persoană din Cluj.
 
”La data de 14.01.2013, ora 21.05, pe Bulevardul Ferdinand I, din municipiul Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea sa iar după aproximativ 2 km, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia a ajuns în dreptul acestuia, moment în care conducătorul autoturismului urmărit a virat brusc spre dreapta şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, producându-i avarii (aripa stânga faţă). Poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe conducătorul auto, din comuna Floreşti, judeţul Cluj. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul condus de bărbat a fost declarat furat la data de 07.01.2013 de pe raza municipiului Cluj Napoca iar pe acesta erau aplicate plăcuţe de înmatriculare false”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba de la momentul reţinerii bărbatului.
 
Daniel Iuga a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni: 1 an de închisoare pentru furt, 6 luni pentru distrugere, 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi tot 1 an şi 6 luni pentru părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni. În final, a aplicat pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni pe care a sporit-o cu 6 luni.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: