Bărbat din Blaj cercetat penal după ce a înmatriculat o maşină furată din Spania cu acte false

Bărbat din Blaj cercetat penal după ce a înmatriculat o maşină furată din Spania cu acte false

Maşina a fost confiscată de poliţie. Foto Arhivă

Poliţiştii de investigaţii criminale din IPJ Alba cercetează o persoană care s-a folosit de acte false pentru a înmatricula un autoturism furat din Spania. Bărbatul de 45 de ani din Blaj este acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire.

„În data de 05.03.2013, poliţiştii au identificat în trafic autoturismul furat, care era condus de Vasile Z. Cu această ocazie autoturismul, an de fabricaţie 2007, cu o valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.  În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că în luna septembrie 2011, învinuitul a efectuat un schimb de autoturisme, pe raza municipiului Târnăveni, judeţul Mureş, cu o persoană din Sighetu Marmaţiei. În schimbul autoturismului furat din Spania, Vasile Z. a dat un autoturism de aceeaşi marcă, an de fabricaţie 2001 şi suma de 900 de euro”, se afirmă într-un comunicat de prsă al IPJ Alba.

Ulterior, bărbatul a completat în fals în contract de vânzare cumpărare în limba spaniolă, având ca obiect  autoturismul achiziţionat, semnând acest document atât la rubrica vânzător cât şi la cea de cumpărător, folosind ulterior acest document la Serviciul Înmatriculări Alba, obţinând înmatricularea autoturismului.
 
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire şi au luat legătura cu autorităţile spaniole în vederea recuperării autoturismului de către proprietar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările