UPDATE Bărbat din Alba împuşcat la vânătoare. A fost confundat de fiul său cu un animal

UPDATE Bărbat din Alba împuşcat la vânătoare. A fost confundat de fiul său cu un animal

Foto Arhivă

Un bărbat în vârstă de 64 de ani din comuna Galda de Jos a fost împuşcat din greşeală la vânătoare de fiul său. Victima a ajuns la spital şi este în stare stabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Comunicatul IPJ Alba
 
La data de 07.09.2013, poliţiştii Postului de Poliţie Galda de Jos au luat măsura reţinerii faţă de L.C., de 37 de ani, din comuna Galda de Jos, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.
 
În data de 08.09.2013 bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. 
 
 
Accidentul a avut loc vineri seara. Poliţiştii Postului de Poliţie Galda de Jos, au fost sesizaţi de către L.C., de 64 de ani, din localitatea Lupşeni, comuna Galda de Jos, cu privire la faptul ca s-a împuşcat accidental cu propria armă de vânătoare. 
 
În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare compusă din poliţişti ai Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Criminalistic şi ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, pentru a cerceta toate împrejurările în care s-a produs evenimentul precum şi o ambulanţă care a transportat victima, în stare stabilă, la spitalul din Alba Iulia.
 
„În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 06.09.2013, în jurul orelor 20.30, L.C. s-a deplasat împreună cu fiul său L.C., jr., în vârstă de 37 de ani, în locul numit ”Goroni”, de pe raza comunei Galda de Jos, pentru o vânătoare neautorizată, luând cu ei cele două arme de vânătoare ale bărbatului de 64 de ani, pe care le deţine legal. Tatăl i-a încredinţat fiului, care nu este deţinător legal de permis de armă, una din armele de vânătoare. Crezând că este un vânat în zonă, L.C. jr.  a executat un foc în direcţia unde se afla tatăl său, împrejurare în care mai multe alice i-au cauzat leziuni corporale în zona cervicală, toracică şi la nivelul braţului drept. După incident cei doi s-au deplasat la domiciliu de unde L.C. a apelat SNUAU 112, încercând să inducă în eroare anchetatorii în legătură cu modul în care s-a produs incidentul în urma căruia a suferit leziuni”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.
 
Victima a fost internată la Spitalul Judeţean Alba, în prezent fiind în afara oricărui pericol. În cauză cercetările sunt continuate împotriva lui L.C. jr. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi vătămare corporală din cuplă, urmând ca în funcţie de concluziile medico-legale să fie făcută încadrarea juridică finală a faptei.Faţă de tatăl acestuia cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunii de  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: