„Băiatul deştept” din Alba a cerut insolvenţa firmei cu afaceri de peste 50 de milioane de euro din comerţul cu energie

„Băiatul deştept” din Alba a cerut insolvenţa firmei cu afaceri de peste 50 de milioane de euro din comerţul cu energie

Firma din Alba Iulia comercializa energie electrică în valoare de zeci de milioane de euro

Una dintre cele mai mari firme private de pe piaţa comerţului cu energie electrică îşi cere insolvenţa din cauza datoriilor. Firma se numeşte Romenergy Industry SRL Alba Iulia şi aparţine omului de afaceri Daniel Oros. Firma ajuns la maximul cifrei de afaceri în 2014, când a înregistrat la acest capitol suma de 56 de milioane de euro, cu doar nouă angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romenergy Industry SRL Alba Iulia a fost ”asaltată” în ultimul an cu procese din partea partenerilor de afaceri prin care se solicită achitarea unor sume de ordinul milioanelor de euro. Nemaifăcând faţă la toate aceste procese, omul de afaceri Daniel Oros a decis să ceară insolvenţa firmei. Motivul principal este decizia Electrica Transilvania Nord de a rezilia unilaterial contractul cu societatea din Alba Iulia, în condiţiile în care Romenergy avea datorii către compania de stat.
 
”Operatorul de distribuţie FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Nord – Sucursala Oradea a informat cu privire la încetarea, începând cu data de 2.03.2016, a contractului pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice, încheiat cu furnizorul SC Romenergy Industry SRL, ca urmare a denunţării unilaterale de către operatorul de distribuţie”, se afirmă într-un comunicat de presă al ANRE. 
 
Ulterior, Daniel Oros a anunţat că firma va renunţa la furnizarea de energie şi că nu va mai solicita prelungirea licenţei de furnizare în acest domeniu. Omul de afaceri mai controlează o altă societate în domeniu, Energo Trans SRL. Conform ultimelor date ANRE, Romenergy Industry avea o cotă de 1,25% din piaţa de energie electrică a consumatorilor alimentaţi în regim concurenţial. Potrivit bilanţului pe anul 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 251 de milioane de lei şi un profit de trei milioane de lei, cifre obţinute cu nouă angajaţi. În 2015, Romenergy a avut o cifră de afaceri similară, dar şi o pierde foarte mare – 38,8 milioane de lei (8,6 milioane de euro). La finalul anului 2015, societatea avea datorii de 93 de milioane de lei.
 
Tribunalul Alba se va pronunţa cu privire la cererea de intrare în insolvenţă a societăţii în 30 iunie 2016. Cel mai important proces pierdut de Romenergy este cel cu Transelectrica, care are de recuperat suma de 10,6 milioane de lei. Tot pe rolul Tribunalului Alba mai sunt două procese prin care Transelectrica solicită plata sumelor de de 1,74 milioane de lei, respectiv 1,84 milioane de lei. În alte procese sunt cerute la plată sume care ajung la un total de aproape 2 milioane de lei.
 
În 2013, Romenergy Industry SRL a avut afaceri de 160 de milioane de lei (36 milioane de euro) şi un profit de 4,9 milioane de lei (1,1 milioane de euro). Evoluţia economică a firmei a fost constantă, de la afaceri de 49 de milioane lei în 2010 la 251 de milioane lei în 2014 şi 2015.
 

Citiţi şi:

 

„Băiatul deştept“ din Alba cu afaceri de peste 50 de milioane de euro din comerţul cu energie

 

Sute de motociclişti, în marş la Alba Iulia pentru a atrage atenţia şoferilor cu privire la prezenţa lor în trafic VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: