Avocata din Alba Iulia injectată cu venin de viperă în loc de botox, vedetă în presa internaţională

Avocata din Alba Iulia injectată cu venin de viperă în loc de botox, vedetă în presa internaţională

Cazul femeii de 38 de ani prezentat în presa din Vietnam

Avocata Raluca Crişan din Alba Iulia, care susţine că a rămas cu faţa paralizată după ce un medic i-a injectat o substanţă cu venin de viperă în loc de botox, a ajuns vedetă în presa din mai multe ţări. Publicaţii electronice din Australia, Vietnam, Venezuela, dar şi din Polonia sau Spania au prezentat subiectul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţiile străine prezintă fotografii cu femeia de 38 de ani înainte şi după operaţie, cu faţa tumefiată, precum şi declaraţii ale acesteia ce au apărut în presa din România. Raluca Crişan susţine că a ajuns cu faţa paralizată după ce a apelat la un medic estetician ca să scape de riduri. După intervenţia în care medicul specialist în chirurgie estetică i-ar fi injectat o soluţie, alta decât toxina botulinică, Raluca Crişan a ajuns pe patul de spital. 
 
Intervenţia a avut loc în luna mai 2013, la cabinetul privat al unui medic estetician. Imediat după a fost injectată cu o substanţă, femeia a simţit că începe să i se inflameze faţa. Medicul a trimis-o apoi acasă, însă la câteva ore după, avocata a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a fost internată la secţia Terapie Intensivă, cu paralizie facială.

 
Femeia a făcut mai multe analize la laboratoare din spitalele Universitare din ţară, unde specialiştii au ajuns la concluzia că i s-a administrat o altă soluţie, ce nu era omologată de Ministerul Sănătăţii în acest scop şi era cumpărată de medic de pe internet. ”Substanţa respectivă este produsă de o fabrică din China. Pe site-ul lor menţionează că nu se eliberează factură, se comercializează, doar pe internet. Acest produs nu a fost testat şi este de fapt venin de viperă şi nu toxină botulinică”, spune Raluca Crişan.

 
Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au deschis un dosar penal împotriva medicului. Imediat după începerea cercetărilor medicul s-a autosuspendat din funcţia deţinută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Avocata a făcut mai tratamente şi acum reuşeşte să-şi mişte aproximativ 70 la sută din muşchii feţei.
 
Declaraţia integrală a avocatei: „În 2013, în luna mai, dacă bine îmi amintesc, am fost la cabinetul doctorului Oancea pentru injecţii cu botox antirid, şi mi-a fost injectată o altă substanţă. La zece minute după intervenţie a început să se inflameze foarte tare faţa. L-am sunat şi mi-a zis să pun comprese cu apă rece că o să-şi revină, dar am început să am probeme respiratorii, să ameţesc foarte tare şi am mers la Urgenţe. A venit ş el la acolo şi a constat că e de fapt o reacţie foarte gravă la substanţa ce mi-a fost injectată. Mi-a fost administrată adrenalină şi hidrocortizon intravenos. Ulterior am fost internată la ATI. La aproximativ o lună jumătate de la intervenţia respectivă, faţa şi-a mai revenit, în sensul că s-a restras inflamaţia, dar  a rămas paralizată integral, pentru aproximativ 8 luni, un an. Doctorul a spus că a cumpărat substanţa de la o firmă din Bucureşti şi că a primit-o prin comandă pe  fan curier, dar că el nu ştia despre ce substanţă este vorba.
 
I-am solicitat să înţeleagă să suporte costurile medicale cu tratamentul şi mi-a zis că nu, motiv pentru care am formulat plângere la Parchet şi am solicitat să se facă în probatoriu să se administreze adresă către Ministerul Sănătăţii, să vedem dacă este autorizat şi testat medicamentul respectiv. Am constatat, din ceea ce am găsit pe internet, că a fost fabricat în China de o fabrică fantomă, care spune că nu-şi asumă răspunderea pentru produsul respectiv, că nu a fost testat. Din ceea ce scriau ei era venin de viperă, nu toxină botulinică, şi că în mod normal ar avea aceleaşi efecte cu privire la paralizia muşchilor, similare cu botoxul, dar ca şi costuri era inferior. Când am discutat cu doctorul Oancea mi-a spus că l-a atras preţul că era inferior de cel ce există pe piaţă şi că a fost de acord să testeze produsul respectiv.
 
De altfel, cele ce spuse acum se regăsesc şi în declaraţia dată la Poliţie, a doctorului Oancea. Am făcut o intervenţie anterioară, în luna februarie, cu condiţia că va dura efectul cel puţin 6 luni de zile. La sfârşitul lunii aprilie, am luat legătura cu doctorul şi i-am spus că a dispărut efectul. Pe condiserentul că am plătit intervenţia în luna februarie, a înţeles, pe costurile cabinetului, să-mi facă o a doua intervenţie şi să nu mai plătesc nimic.
Am depus plângere şi am fost la Cluj, la o clinică specializată pe terapie cu toxină botulinică, să fac o testare cu un aparat electromiograf să se constate activitatea musculară a feţei. S-a constatat, ca urmare a injectării repsective, că au paralizat în proporţie de 80% muşchii obrazului, dar că nu este consecinţa administrării toxinei botulinice, ci a unei alte substanţe necunoscute, fără ca medicul să precizeze care pot să fie consecinţele în timp”.
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările