Aventurile penale ale unui tânăr de 26 de ani din Alba condamnat în două dosare la 6 ani cu executare pentru înşelăciune

Aventurile penale ale unui tânăr de 26 de ani din Alba condamnat în două dosare la 6 ani cu executare pentru înşelăciune

Bărbatul este încarcerat la Penitenciarul Aiud

Un bărbat din Alba Iulia specializat în infracţiuni de înţelăciune a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la 2 ani de închisoare în regim de detenţie. Tânărul este beneficiarul unei alte condamnări de 4 ani de închisoare, pentru infracţiuni similare şi este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Aiud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Curţii de Apel a fost pronunţată luni, 18 aprilie. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a primit 2 ani de închisoare în regim de detenţie pentru înşelăciune. Pedeapsa a fost scăzută cu 1 an faţă de decizia instanţei de fond, Tribunalul Alba. Bărbatul a fost judecat pentru că a înşelat peste 50 de familii din Alba Iulia cu o sumă ce depăşeşte 60.000 de lei. A încasat bani pentru izolarea unor apartamente după care nu a mai executat lucrările. Asociaţia de proprietari care i-a plătit banii a sesizat poliţia şi, astfel, tânărul de 26 de ani a ajuns să dea socoteală în faţa oamenilor legii. 
 
Acesta se află la închisoare din octombrie 2014, unde execută o altă pedeapsă de 4 ani de închisoare. În acest dosar a fost judecat pentru că  s-a dat drept funcţionar APIA şi a pretins şi primit din partea unor oameni diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le va rezolva primirea subvenţiei pentru terenuri şi animale. Tânărul a recurs la aceeaşi metodă şi a înşelat alte persoane fizice, cărora le-a promis obţinerea de locuri de muncă în străinătate. 
 
Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2009, bărbatul s-a recomandat ca fiind funcţionar APIA unor persoane cărora le-a pretins şi de la care a primit diverse sume de bani, promiţându-le că vor primi întreaga subvenţie la care erau îndreptăţiţi. De asemenea, în perioada ianuarie-aprilie 2010, folosind o adresă de e-mail pe care a postat-o pe un site de anunţuri a indus în eroare mai multe persoane din ţară, cărora li s-a prezentat ca fiind reprezentantul legal al unei firme din Bucureşti, societate care se ocupa cu intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, promiţând persoanelor care îl contactau că, în schimbul unui comision de 80-130 euro, le va facilita obţinerea unui contract de muncă pe termen determinat pe diferite şantiere de construcţii din Germania sau Austria. În procedura de contopire a celor două decizii cu executare, condamnatul are mari şanse să primească un spor de pedeapsă de cel puţin 6 luni.
  
Tânărul mai este judecat într-un al treilea dosar, aflat la Judecătoria Alba Iulia, în care este acuzat că a înşelat mai multe persoane cărora le-a promis că le va face lucrări la locuinţe. Bărbatul a reuşit să obţină de la păgubiţi peste 20.000 de lei. Este acuzat de înşelăciune şi abuz de încredere. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada iunie 2011 – septembrie 2012, a indus în eroare 11 persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis că le va efectua diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor, precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate.
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: