Aventurile financiar-penale ale unei femei administrator din Alba Iulia. Ce pedeapsă a primit pentru că a emis file CEC fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 52 de ani din Alba Iulia s-a ales cu un dosar penal şi, implicit, cu o condamnare penală pentru infracţiuni economice săvârşite în calitate de administrator la trei societăţi comerciale.

P. Monica a fost judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de emitere file CEC fără a avea la tras disponibil suficient în formă continuată, emitere de file CEC cu dată falsă în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. 

Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Femeia a mai fost obligată să plătească daune material de circa 135.000 de lei, provocate ca urmare a infracţiunilor reţinute în sarcina sa. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas difinitivă, nefiind apelată de niciuna dintre părţi.

”Inculpata P. D. M., în perioada 2012 – 2014, în calitate de reprezentant al (…), a achiziţionat produse de la (…), plata urmând a fi efectuată cu instrumente de plată (file cec şi bilete la ordin) emise în numele societăţilor reprezentate de către inculpată. Pentru a determina partenerii comerciali să livreze produse şi să întreţină relaţiile comerciale pe o perioadă mai lungă de timp, inculpata emitea la diferite intervale de timp file cec şi bilete la ordin în beneficiul societăţilor partenere şi dădea asigurări reprezentanţilor acestora cu privire la faptul că în conturi există şi va exista disponibil suficient pentru decontarea instrumentelor de plată. 

Astfel, pentru a obţine foloase materiale injuste, în realizarea aceloraşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare pe reprezentanţii (…) prin promisiuni false de achitare a produselor achiziţionate şi prin asigurări date cu privire la posibilităţile de plată ale societăţilor reprezentate de inculpată, susţinute de emiterea de file cec şi bilete la ordin pentru care nu au existat disponibilităţi de plată, determinând persoanele vătămate să încheie şi să execute contracte pe care altfel nu le-ar fi încheiat dacă ar fi cunoscut situaţia economică reală a societăţilor menţionate (lipsa disponibilităţilor băneşti pentru achitarea datoriilor către furnizori, sumele de bani încasate fiind folosite în mod discreţionar de către inculpată fie în folos propriu, fie pentru a achita anumite datorii către unii dintre creditori)”, astfel sunt descrise infracţiunile administratoarei din Alba Iulia. 

Cele trei societăţi prin care s-au derulat operaţiunile financiare ilegale aveau ca obiect de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. Toate trei erau radiate, ca urmare a falimentului, la momentul pronunţării sentinţei. Instanţa a mai dispus anularea filelor CEC emise şi neacoperite din punct de vedere financiar şi a obligat-o, de asemeena, pe inculpată la plata cheltuielilor de judecată. Pe parcursul termenului de supraveghere, femeia va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniile stabilite de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” sau de ITM Alba, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Citiţi şi:

Daimler a început la Sebeş producţia noilor cutii de viteză 8G pentru Mercedes. Investiţie de 250 de milioane de euro şi 500 de noi locuri de muncă

 

Incinerarea câştigă teren în România: a depăşit pragul psihologic de 0,5%. Explicaţiile adepţilor cremaţiunii

 

Curiozităţi despre Alba Iulia. Cele mai surprinzătoare lucruri despre oraşul cu istorie milenară din centrul Transilvaniei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite