Austriecii de la Schweighofer îşi reduc activitatea cu 30% în România şi concediază sute de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de cherestea de la Sebeş nu va fi afectată de restructurare. Foto Adevărul
Fabrica de cherestea de la Sebeş nu va fi afectată de restructurare. Foto Adevărul

Compania HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, anunţă reducerea activităţii în România cu 30%, ceea ce înseamnă concedierea a câteva sute de angajaţi.

Va fi închisă fabrica din lemn de la Siret şi se vor reduce semnificativ operaţiunile la fabrica din Rădăuţi, ambele în judeţul Suceava. 

HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea (Sebeş - Alba şi Reci - Covasna) şi o fabrică de panel (Comăneşti - Bacău), cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi.

Decizia privind reducerea activităţii va intra în vigoare începând cu 30 martie 2022, ”din cauza condiţiilor generale dificile de pe piaţa lemnului”.

„În fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte. Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi va rămâne în funcţiune. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate.

Principalele motive ale restructurării constau în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări”, anunţă compania austriacă într-un comunicat de presă.

Un alt motiv ar fi întârzierile la lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum şi birocraţia laborioasă în materie de importuri, ceea ce face ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. ”Mai mult decât atât, producţia de energie verde şi vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă. Investiţiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă. Aproximativ 600 de angajaţi vor fi afectaţi de restructurare.

Compania face tot posibilul să le ofere cât mai multora dintre ei oportunităţi de a continua să lucreze în cadrul grupului în România. În celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a menţine impactul social la un nivel cât mai redus posibil”, se mai susţine în comunicat.

În România, HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea (Sebeş şi Reci) şi o fabrică de panel (Comăneşti), cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi. ”Aceste fabrici nu sunt afectate de restructurare. Compania investeşte în continuare în modernizarea şi îmbunătăţirea operaţiunilor în unităţile respective”, mai susţine reprezentanţii companiei.

Vă mai recomandăm:

 

Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”. Cum acţionează infractorii

 

Imagini de la Revelionul ospătarilor din ianuarie 1989. Cum se distrau chelnerii în anul căderii comunismului VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite