AUDIO Sancţiuni blânde la creşa din Alba Iulia unde angajatele înjurau şi ameninţau copiii: avertisment scris şi transfer la alte creşe

AUDIO Sancţiuni blânde la creşa din Alba Iulia unde angajatele înjurau şi ameninţau copiii: avertisment scris şi transfer la alte creşe

Creşa unde au fost realizate înregistrările

Primăria Alba Iulia a finalizat ancheta la creşa din oraş unde o îngrijitoare şi o educatoare au fost înregistrate de un părinte înjurând şi ameninţând copiii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsurile aplicate în urma anchetei interne sunt foarte blânde: avertisment şi transfer pentru persoanele implicate la alte creşe din oraş.
 
Ancheta a vizat 4 angajate ale Creşei nr. 2 din Ampoi: o îngrijitoare, 2 asistente medicale şi 1 educatoare. Toate cele petru persoane au primit avertisment scris, fiind la prima abatare, şi au fost mutate, pe o perioadă de 6 luni, la alte creşe.
 
Cercetarea disciplinară a fost demarată urmare a două sesizări depuse la Primăria Alba Iulia şi înregistrate sub numerele 73247/10.07.2019 şi 73248/10.07.2019. Prin aceste două documente doi părinţi au sesizat comportamentul neadecvat al unui educator puericultor, al unui îngrijitor copii, al unui asistent medical şi al unui asistent medical principal. Comisia a audiat persoanele implicate în această delicată situaţie, respectiv toţi angajaţii Primăriei Alba Iulia a căror comportament a fost reclamat. Persoanele care au depus sesizările au refuzat să-şi apere punctul de vedere şi să contribuie la desfăşurarea anchetei în ciuda invitaţiilor transmise prin corespondenţă cu confirmare de primire, dar şi telefonic.
 
În urma analizei celor întâmplate şi a răspunsurilor primite de la angajaţii cercetaţi şi a martorilor audiaţi, comisia de cercetare disciplinară a propus, cu respectarea prevederilor Legii 53/2003 – Codul muncii republicat, «AVERTISMENT SCRIS». Comisia a constatat că s-au încălcat şi prevederile Codului de conduită a personalului contractual, ca urmare a propus mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate, pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creşe din Alba Iulia astfel încât să nu îşi mai desfăşoare activitatea împreună. Propunerile comisiei au fost aprobate de viceprimarul cu atribuţii de primar şi sunt definitive”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.
 
Situaţia a fost scoasă la lumină în urmă cu 2 săptămâni după ce un părinte care a bănuit că se întâmplă ceva la creşă a pus un aparat de înregistrat în ghiozdanului copilului. Astfel, au fost înregistrate discuţiile şi strigătele şocante ale unei îngrijitoare şi ale educatoarei, precum şi înjurăturile la adresa copiilor.
 
Fişier audio cu o mică parte din înregistrările realizate la creşa din Alba Iulia:
 
În urma ascultării înregistrărilor realizate, doi părinţi au decis să depună plângere penală la poliţie, care a deschis un dosar penal. ”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă”, a afirmat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.
 
Câteva dintre afirmaţiile şocante extrase aleatoriu din transcriptul unei înregistrări:
”Împuţitu naibii, stai aici! / F... gura mă-tii de împuţit! / Linişte... fă-ţi pedeapsa... du-te dracu să bage în tine! / Unde s-o pişat tu nesimţitu ăsta / Ce dracu că nici nu te-ai udat, nesimţitule! / Du-te la oliţă şi fă pişu, putoare! / O bată-te D... de prost / O trăzni-te-ar chiloţii că mă disperi! / Te rog să bei apă, dar să o bei, că dacă nu ţi-o pun pe tine, în cap ţi-o torn / Acuma te culci cu tatăt-o cu tot / Tâmpit ce eşti că nimic nu înţelegi / Ui ce l-a împins pe..., du-te dracului de nesimţit / De acolo nu mai mişti până..., mă nesimţitule / Da dă-l tu dracului, ieri a fost agitat, azi ce dracu o avut iar / Treci... acolo la colţ, acolo stai pănă nu mai poţi! / Aici stai tâmpitule, că mă disperi cu scuipatul tău cu tot!”
 
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările