Dosar de trafic de etnobotanice la DIICOT Alba Iulia. Peste 70 de persoane din trei judeţe audiate de procurori

Dosar de trafic de etnobotanice la DIICOT Alba Iulia. Peste 70 de persoane din trei judeţe audiate de procurori

Foto Arhivă

DIICOT Alba Iulia instrumentează cu sprijinul poliţiştiilor de la BCCO un nou dosar de trafic de etnobotanice. Peste 70 de persoane au fost ridicate miercuri dimineaţă şi sunt audiate la sediul Parchetului din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 15.05 Două kilograme de substanţe interzise confiscate la percheziţii

Membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat din Alba Iulia. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe folosită pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor  de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

UPDATE ora 14.40 Comunicatul BCCO Alba Iulia:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o  grupare infracţională organizată, specializată în operaţiuni cu substanţe psihoactive. 74 de persoane urmează să fie conduse la audieri. 
 
La data de 23 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, cei doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactive. Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.  Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
   
La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia, vor fi conduse 74 de persoane, din care 16 sunt bănuite de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor  din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi Cluj-Napoca, precum şi al poliţiştilor  din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi al jandarmilor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române. Poliţia Română avertizează cu privire la pericolul consumului de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, denumite generic etnobotanice. Aceste substanţe sunt obţinute în laborator si acţionează direct asupra sistemului nervos central, putând avea consecinţe ireversibile. 
 

UPDATE ora 10.50

Potrivit unor surse neoficiale este vorba despre un dosar în care sunt audiate un număr de 74 de persoane, dintre care 16 sunt membri ai reţelei de traficanţi de substanţe psihoactive, respectiv etnobotanice. Miercuri, 29 martie, au fost efectuate un număr de 19 percheziţii domiciliare în Alba, Hunedoara şi Cluj. 

Liderii reţelei sunt doi bărbaţi din Alba Iulia care au constituit în perioada 2015 - 2016 un grup infracţional organizat. Materia primă era procurată din străinătate, după care substanţele interzise erau preparate într-un laborator improvizat din Alba Iulia.

Ulterior, aceste substanţe au fost comercializate unor persoane din cele trei judeţe, între care se află şi minori. În urma consumului de etnobotanice, au existat şi cazuri de consumatori care au ajuns la spital.

___________________________________________

Potrivit unor surse neoficiale este vorba despre mai mult de 50 de persoane, traficanţi şi consumatori de etnobotanice. Audierile au loc la sediul Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia. 

Procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au efectuat miercuri dimineaţă percheziţii şi au ridicat persoanele vizate care au fost aduse pentru a fi interogate. 

La finalul audierilor vor fi reţinute mai multe persoane ce vor fi propuse, ulterior, pentru arestare preventivă.

Revenim cu detalii.

Citiţi şi:

 

Grupare de proxeneţi care exploata prin prostituţie 32 de tinere în străinătate, anihilată de BCCO şi DIICOT Alba Iulia

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările