Au tâlhărit o femeie de 92 de ani şi au ameninţat-o cu bătaia şi moartea. După doi ani şi jumătate, agresorii au primit pedepse grele la închisoare

Au tâlhărit o femeie de 92 de ani şi au ameninţat-o cu bătaia şi moartea. După doi ani şi jumătate, agresorii au primit pedepse grele la închisoare

Patru bărbaţi au fost condamnaţide Judecătoria Alba Iulia la închisoare pentru tâlhărie calificată după ce au agresat o femeie de 92 de ani, căreia i-au furat o sumă de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi dintre inculpaţi sunt din Miercurea Sibiului, iar ceilalţi doi din comuna Gârbova. Tâlhăria a avut loc în iulie 2016. Persoanele condamnate sunt Găldean (fost Rupa) Nicolae Remus (32 ani), Teodorescu Cătălin Grigore (37 ani), Lazăr Gheorghe Viorel (28 ani) şi Moldovan Silviu Daniel (19 ani). Autorii infracţiunii au fost identificaţi în luna februarie 2018 de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, în colaborare cu poliţiştii din cadrul serviciului similar din IPJ Hunedoara. Prima decizie în dosar a fost pronunţată la Judecătorie în 5 februarie 2019.
 
Tânărul de 19 ani care era minor la momentul comiterii faptei a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată. Găldean Nicolae Remus a primit 7 ani, 1 luni şi 20 de zile de închisoare, pedeapsă care include şi o condamnare anterioară, inculpatul fiind recidivist. Teodorescu Cătălin Grigore, care este de asemenea recidivist, a primit  6 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. Lazăr Gheorghe Viorel a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare. 
 
”În urma cercetărilor s-a constat că la data de 2 iulie 2016, în jurul orei 03.00, prin efracţie, cei patru bărbaţi au pătruns în locuinţa unei bătrâne de 92 de ani, din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, prin ameninţarea victimei cu moartea şi acte de violenţă i-au luat de suma de 1.400 lei, după care au părăsit locul faptei”, susţin anchetatorii cazului. La momentul identificării, trei dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv, ulterior fiind eliberaţi sub control judiciar. În 5 iulie 2017, completul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului, a administrării probelor în faza de urmărire penală, a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii dosarului.
 
”Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza disp. art. 112 al. 1 lit. e C penal dispune confiscarea de la inculpatul Rupa Nicolae Remus a sumei de 1.400 lei. Dispune restituirea către persoana vătămată a portmoneului din material textil aparţinând persoanei vătămate aflat în plic şi depus în dosarul de urmărire penală”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Judecătorie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările