Au revenit muncitorii pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Când vor fi finalizate toate lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe o singură bandă. Foto: ziarulunirea.ro
În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe o singură bandă. Foto: ziarulunirea.ro

Muncitorii companiei Aktor, antreprenorul general al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda, au reluat lucrările de construcţii la lotul 2, acum, când sărbătorile de iarnă s-au încheiat.

După deschiderea traficului rutier pe acest tronson, între Alba Iulia şi Aiud, constructorul a anunţat că va finaliza până la sfârşitul lunii iulie 2022 toate lucrările rămase neexecutate la data dării în circulaţie.

În prezent, vremea nu permite constructorilor să lucreze la stabilizarea alunecării de teren de la Oiejdea, comuna Galda de Jos, dar aceştia efectuează alte lucrări în zona Centrului de Întreţinere şi Monitorizare (CIM) de la Teiuş, unde se montează panouri fonoabsorbante (care atenuează zgomotul).

   

Pentru acest an, pe lângă finalizarea lucrărilor de montare a tuturor panourilor fonoabsorbante, au mai rămas de executat gardul de protecţie, porţile de acces, sistemul de scurgere a apelor pluviale şi sistemele de tranziţie.

Pe lot, pe lângă cele amintite anterior, constructorul mai are de finalizat trei obiective importante. În primul rând, este vorba despre construirea CIM din nodul rutier Teiuş, a cărui structură a fost deja ridicată, amenajarea spaţiilor de servicii (parcări, toalete) din zona Oiejdea şi, nu în ultimul rând, finalizarea stabilizării alunecării de teren din aceeaşi localtiate, punctul nevralgic care i-a dat cele mai mari bătăi de cap constructorului de la demararea investiţiei. În această zonă, se circulă cu restricţii de viteză, pe o singură bandă de mers 

Lucrările efectuate până acum la alunecare au reuşit să dreneze apa, constructorii fiind optimişti în privinţa reuşitei execuţiei lucrărilor, care vor fi reluate luna viitoare, dacă vremea le va permite.

Potrivit promisiunilor constructorului, la finalul lunii iulie se vor încheia toate lucrările la acest segment al autostrăzii. Circulaţia a fost deschisă pe 30 noiembrie 2021.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Austriecii de la Schweighofer îşi reduc activitatea cu 30% în România şi concediază sute de oameni

 

Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă din nou în judecată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite