Asociaţia Pakiv din Alba Iulia, evaluată pentru a deveni membru în comisia pentru organizaţii neguvernamentale a ONU

Asociaţia Pakiv din Alba Iulia, evaluată pentru a deveni membru în comisia pentru organizaţii neguvernamentale a ONU

Gruia Bumbu, preşedintele Asociaţiei Pakiv România

O comisie internaţională a ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) formată din reprezentanţi din 19 ţări, de pe 5 continente va evalua, în perioada 19-28 mai 2014, Asociaţia Pakiv România. Demersul are drept scop acreditarea organizaţiei din Alba Iulia ca membru în comisia pentru organizaţii neguvernamentale ONU.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia pentru organizaţii neguvernamentale a fost înfiinţată în anul 1946 şi face parte din Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) al ONU cu rolul de a propune proiecte de rezoluţii sau decizii cu privire la acceptarea de noi
membri.
 
Comisia se întâlneşte de două ori pe an, de regulă în lunile ianuarie şi mai, pentru a propune ECOSOC acreditarea unor noi membri. Anul acesta, pentru întâlnirea din luna mai, Comisia se va întâlni la New-York, unde Asociaţia Pakiv România a fost invitată să-şi delege doi reprezentanţi care să asiste la derularea procesului de acreditare. Membrii comisiei pentru perioada 2011-2014 sunt din Belgia, Bulgaria, Burundi, China, Cuba, Israel, India, Kirgizstan, Maroc, Mozambic, Nicaragua, Pakistan, Peru, Rusia, Senegal, Sudan, Turcia, SUA şi Venezuela.
 
”Intrarea în linie dreaptă a procesului de evaluare, un proces care s-a derulat în mai multe etape, pe durata unui an de zile, reprezintă o recunoaştere clară a profesionalismului şi a capacităţii de reprezentare dovedite de către asociaţie de-a lungul timpului. Asociaţia Pakiv România dovedeşte, încă o dată, că este un ambasador al excelenţei în domeniul neguvernamental la nivel local, regional, naţional şi mondial”, a declarat Gruia Bumbu, preşedintele Asociaţiei Pakiv România. Organizaţia a derulat în ultimii ani proiecte europene cu finanţare europeană de peste 10 milioane de euro, majoritatea fiind destinate populaţiei de etnie romă.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: