Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi-a făcut serviciu de pompe funebre. Preoţii, obligaţi să promoveze printre credincioşi oferta bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul serviciului de pompe funebre al Arhiepiscopiei din Alba Iulia
Sediul serviciului de pompe funebre al Arhiepiscopiei din Alba Iulia

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a intrat puternic pe piaţa serviciilor de pompe funebre din oraş. Biserica şi-a înfiinţat un serviciu propriu de înmormântări, denumit Eternitas, cu sediu şi dricuri de transport. Maşinile respective erau utilizate în tercut de către asociaţia Filantropia Ortodoxă, care este deţinută tot de Arhiepiscopie.

Pentru a avea succes pe o piaţă concurenţială destul de acerbă, reprezentanţii cultului ortodox au făcut apel şi la preoţi. Astfel, Protopopiatul Ortodox de Alba Iulia a transmis un mail către toţi preoţii din oraş care au fost rugaţi pe un ton imperativ să se implice activ în promovarea noului serviciu al bisericii.

”În urma ofertei de servicii de pompe funebre a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, vă rugăm să aveţi o mai mare implicare în promovarea şi aducerea la cunoştinţa credincioşilor a acestor servicii. Acest lucru se poate face prin prezentarea ofertei Eternitas sau chiar prin recomandarea serviciilor Eternitas celor aflaţi în nevoie, cu menţiunea că vor rămâne şi cu bani după înmormântare, conform ofertei prezentate”, se afirmă în mailul transmis de către Protopopiat. 

pompe funebre alba

 Foto: ziarulunirea.ro

Nu se ştie, însă, care ar fi suma de bani care ar rămâne în ”buzunarul” celor care apelează la serviciile Eternitas având în vedere că o înmormântare costă între 4.000 – 5.000 de lei, iar ajutorul oferit de stat este puţin peste 2.000 de lei. Campania publicitară agresivă constă şi în afişarea informaţiilor de contact ale serviciului la fiecare

pompe funebre alba

biserică, precum şi parcarea dricurilor în zone publice cu mare afluenţă de trecători. Acestea au putut fi văzute şi în Cetate, în apropierea sediului Arhiepiscopiei, unde parchează de obicei turiştii veniţi în oraş. Reprezentanţii bisericii afirmă că noul serviciu este legal şi că prestează serviciul cu ”compasiune şi respect”.

Oferta bisericii pleacă de la sicrie, aranjamente florale, monumente funerare şi până la transport intern şi internaţional. Preţurile sunt în funcţie de calitatea obiectelor, dar cea mai ieftină înmormântare ajunge la aproape 2.000 de lei, fără masa de la restaurant. Piaţa serviciilor funerare din Alba Iulia este dominată în procent de 90 la sută de firma Prometeu SRL, prin brandul ”Corona”, care a concesionat de la Primărie şi cele două cimitire din oraş. Pentru cimitirul Municipal, cel mai mare din Alba Iulia, societatea plăteşte administraţiei suma de 2.000 de euro annual şi 15% dintr-un eventual profit, care însă nu a existat niciodată. 

Ana Cumpănaş - curtezana româncă ce l-a pus în „braţele“ FBI pe banditul John Dillinger, duşmanul public numărul 1 din America anilor 1930

Scandalurile sistemului sanitar din Alba: cum a murit o tânără de 26 de ani în baia spitalului TBC din Aiud

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite