Apelul unei asistente care tratează bolnavi de COVID-19 căre pacienţii vindecaţi: „Donaţi plasmă!”

Apelul unei asistente care tratează bolnavi de COVID-19 căre pacienţii vindecaţi: „Donaţi plasmă!”

Marcela Vîlcan în echipamentul medical

Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, Marcela Vâlcan, a lansat un apel către pacienţii vindecaţi de COVID-19, pentru a dona plasmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta spune că recent a fost administrat primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, unei paciente aflată în stare critică, aflată la acel moment în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Alba Iulia, iar rezultatul a fost foarte bun. Ea face apel la foştii ei pacienţi, pe care i-a ajutat în timpul în care au fost internaţi.
 
Postarea asistentei şefe de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia:
”Astăzi este despre voi, cei care aţi părăsit secţia de Boli Infecţioase, vindecaţi de COVID-19.  Voi, la rândul vostru, puteţi dărui VIAŢĂ!
 
Dacă au trecut minim 14 zile de la rezultatul (NEGATIV) pe care l-am aşteptat împreună cu sufletul la gură, puteţi face o faptă mare, puteţi dărui viaţă!
 
Fac un apel către voi (în special către pacienţii tineri – atenţie, tineri nu înseamnă doar 18 sau 20 de ani. Tineri sunt şi cei de 30, 40 sau 50 de ani): veniţi şi donaţi plasmă! Procedura nu este una dureroasă, dar fapta este incomensurabilă!
 
De curând, a fost administrat primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, unei paciente aflată în stare critică, aflată la acel moment în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Alba Iulia.
 
În urma acestei intervenţii medicale, starea pacientei s-a îmbunătăţit, dânsa aflându-se în momentul de faţă în secţia noastră. Pentru această pacientă şansa la viaţă a venit de la un donator din Piatra Neamţ!
 
Sunt convinsă că şi Alba are OAMENI cu suflet MARE!!! Dragii mei, v-am cunoscut pe aproape fiecare în parte, v-am fost aproape şi v-am cerut să fiţi tari, să fiţi optimişti şi v-am promis că va fi bine. Şi pentru cei mai mulţi dintre voi, aşa a fost: BINE!
 
Acum, vă cer din nou un lucru: haideţi să fiţi parte din binele altuia! Donaţi! Nu toţi aţi dezvoltat anticorpi, cu siguranţă, însă cu câţi sunteţi mai mulţi, cu atât şansa de a găsi printre dumneavoastră pe aceia care au dezvoltat anticorpi, este mai mare.
 
Un donator de sânge / plasmă este un erou, iar voi puteţi fi eroii pe care îi aşteaptă pacienţii aflaţi în stare critică, în secţiile de ATI, eroii pe care îi aşteaptă familiile acestora. Pentru unii dintre ei poate să fie prea târziu însă, pentru cei de astăzi, şansa la viaţă sunteţi voi!
 
Pentru a afla cum puteţi dărui viaţă, sunaţi la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia (tel:0258 835 035). În speranţa că veţi răspunde la acest apel, vă spun: mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc!”
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările