Apel pentru donare de plasmă, de către pacienţii vindecaţi de coronavirus. În Alba, doar 14 oameni din 157 au mers să doneze

Apel pentru donare de plasmă, de către pacienţii vindecaţi de coronavirus. În Alba, doar 14 oameni din 157 au mers să doneze

Centrul de transfuzie sanguină din Alba Iulia

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat joi un apel umanitar prin care îi îndeamnă pe foştii pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, dar care s-au vindecat, să meargă şi să doneze plasmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin transfuzia acestei plasme convalescente (bogate în anticorpi anti SARS-CoV -2 ) la pacienţii diagnosticaţi cu COVID -19 vor fi transferaţi şi anticorpi specifici, şi care ajută astfel organismul pacientului să neutralizeze virusul, până când va putea ”să fabrice” proprii anticorpi neutralizanţi.
 
Centrul de Transfuzie Sanguina Alba a contactat telefonic, până la ora actuală un numar de 157 pacienţi vindecaţi de COVID-19.
 
Dintre aceştia au donat plasma doar 14 persoane. (O parte dintre aceştia au prezentat un titru mic sau absent de anticorpi anti SARS CoV-2, iar la restul se asteapta rezultatele testelor de la INHT Bucureşti).
 
La nivel internaţional mai multe ţări au deja în desfăşurare acest tip de terapie cu rezultate promiţătoare cum ar fi: SUA, Canada, Italia, Germania, Franţa şi Olanda.
 
Exista două modalităşi de a recolta plasma convalescentă:
Prin plasmafereză, procedura care dureaza în medie 45-60 minute, din care 3 unităţi de plasma convalescentă (600 ml).
Prin donare de sânge standard, procedura care durează maxim 10 minute, din care rezultă o unitate plasmă convalescentă (200 ml)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările