Apă ruginie la robinete în mai multe oraşe din Alba. Medicii recomandă apa din magazin

Apă ruginie la robinete în mai multe oraşe din Alba. Medicii recomandă apa din magazin

Apă ruginie la robinetele consumatorilor

Apa furnizată în reţeaua publică din mai multe oraşe din Alba este, de câteva zile, de culoare roşiatică. Reprezentanţii Apa CTTA SA susţin că apa este potabilă, dar recomandă locuitorilor să consume apă plată sau minerală.

Motivul colorării apei este creşterea cosumului de apă în ultima perioadă.

Comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică:

„Operatorul de apă SC Apa CTTA anunţă că pe fondul consumului crescut de apă în această perioadă, s-au înregistrat modificări de culoare ale acesteia, determinate de prezenţa fierului în exces din reţelele de distribuţie, fapt confirmat şi de rezultatele monitorizărilor de control efectuate de DSP în localităţile Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş.

Prezenţa fierului în apă nu se presupune a fi toxică sau periculoasă pentru sănătate, însă pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier în apa potabilă să fie între 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate cauza următoarele probleme consumatorilor:
•    poate schimba semnificativ gustul apei;
•    poate schimba drastic culoarea apei;

Specialiştii DSP Alba recomandă consumatorilor din localităţile afectate să folosească pentru băut apă plată sau minerală, precum şi/sau apă din izvoarele locale conforme”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: