Anchetă extinsă în cazul morţii unui bărbat în urma exploziei unui proiectil. Zona a fost izolată de autorităţile din Alba

Anchetă extinsă în cazul morţii unui bărbat în urma exploziei unui proiectil. Zona a fost izolată de autorităţile din Alba

Incinta în care a avut loc explozia a fost izolată de autorităţi. Foto: alba24.ro

Zona în care a avut loc marţi, 28 ianuarie, explozia unui proiectil, soldată cu decesul unui bărbat în vârstă 42 de ani, de a fost izolată de către autorităţile din Alba. Se caută în incintă alte posibile surse de explozie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Alba au pornit o anchetă extinsă cu privire la explozia produsă marţi în localitatea Pianu de Jos, în care o persoană şi-a pierdut viaţa şi o alta a fost rănită.
 
Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, citat de alba24.ro, zona a fost izolată şi în prezent se verifică dacă acolo mai există şi alte proiectile care nu au fost dezamorsate şi prezintă risc de explozie. Prefectul a spus că ancheta va dura câteva zile.
 
Proiectilele ar fi fost aduse din alt judeţ, iar reprezentanţii firmei le-ar fi comunicat poliţiştilor că au documente legale pentru acestea. Toată zona a fost închisă şi este în prezent sub supraveghere.
 
 
Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări a rezultat că explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăţi comerciale care colectează fier vechi. ”Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Verificăm inclusiv aspectele legate de funcţionarea societăţii precum şi provenienţa şi modul de exploatare a acestui tip de deşeuri”, susţin reprezentanţii Poliţiei.
 
Victimele accidentului sunt din judeţul Hunedoara. Persoana decedată are 43 de ani, iar cea rănită 52 de ani. Incidentul a avut loc în incinta unei societăţi comerciale care colectează deşeuri de fier. Poliţia verifică dacă este sau nu vorba de un accident de muncă.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: