Ancheta de la Centrul de Dializă Alba: 4 angajaţi şi 10 pacienţi testaţi pozitiv cu COVID 19

Ancheta de la Centrul de Dializă Alba: 4 angajaţi şi 10 pacienţi testaţi pozitiv cu COVID 19

Centrul de dializă din Alba Iulia

Ancheta epidemiologică desfăurată la Centrul de Dializă din Alba Iulia a confirmat un număr de 14 persoane cu COVID 19 din totalul de 297 de persoane testate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, ca urmare a anchetei epidemiologice au fost testate un număr de 297 de persoane din care 56 personal medical şi auxiliar al unităţii. 

Patru persoane dintre angajaţii unităţii şi 10 pacienţi în total au fost confirmaţi, toţi aceştia fiind izolaţi conform procedurilor.
 
”Rolul anchetei epidemiologice a fost identificarea contactilor şi a persoanelor pozitive si izolarea acestora. DSP Alba a luat toate masurile impuse de lege pentru limitarea extinderii şi stingerea focarului. Speram ca indicaţiile specialiştilor DSP sa fie respectate”, a spus Sinea.
 
În urmă cu două zile, Direcţia de Sănătate Publică Alba a transmis că Centrul de Dializa administrat de SC Nefromed Dialysis Centers SRL a fost sancţionat contravenţional cu 30.000 de lei pentru nerespectarea în totalitate a recomandărilor sanitare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: