„Am fost violat şi închis într-o celulă!“ Distracţia unor adolescenţi la 112. Cum au fost descoperiţi şi ce amenzi au dat poliţiştii

„Am fost violat şi închis într-o celulă!“ Distracţia unor adolescenţi la 112. Cum au fost descoperiţi şi ce amenzi au dat poliţiştii

Tinerii participau la o petrecere, iar unul a sunat la 112 şi a reclamat că a fost violat şi închis într-o celulă

Un număr de 22 de poliţişti şi jandarmi din Blaj au fost alertaţi vineri seara, 20 februarie, după ce, printr-un apel prin 112 o persoană a reclamat că a fost violată şi închisă într-o celulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telefonul de pe care s-a sunat a fost închis, însă investigaţiile făcute de poliţişti, în mod operativ, au dus la identificarea persoanei care a făcut apelul, acesta dovedindu-se a fi unul fals. Au fost aplicate amenzi în valoare de 5.000 de lei. 
 
La data de 20 februarie 2020, în jurul orei 22,43, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată, prin 112, de către o persoană de sex masculin, care nu şi-a declinat identitatea, cu privire la faptul că a fost violată şi închisă într-o celulă. Apelantul a întrerupt convorbirea fără a oferi detalii legate de locul în care se află sau identitatea eventualilor agresori. 
 
Ulterior, un poliţist a apelat numărul de telefon de pe care s-a făcut sesizarea, iar persoana care a răspuns şi-a dat o identitate falsă, a unui bărbat care locuieşte pe strada Plopilor din Blaj, după care a închis telefonul şi nu a mai putut fi contactat. 
 
Un număr de 18 poliţişti şi 4 jandarmi au fost mobilizaţi şi au început investigaţiile, fiind patrulate străzile municipiului şi în special cartierul unde se află strada Plopilor. Elementul care a i-a ajutat pe poliţişti a fost faptul că, cu ocazia convorbirii în care presupusa victimă şi-a dat un nume fals, pe fundal, s-a auzit gălăgie şi muzică. Indiciul i-a condus spre o locuinţă unde avea loc o petrecere. Acolo, în jurul orei 00,45, a fost identificat un minor, în vârstă de 13 ani, din Blaj, care ar fi folosit telefonul unui prieten.
 
În locuinţa respectivă mai erau doi minori de 16 şi 17 ani şi un tânăr de 18 ani, cărora poliţiştii le-au aplicat amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru apelare falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, în conformitate cu prevederile OUG 34 din 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Unic de Urgenţă. O amendă în valoare de 500 de lei a fost aplicată mamei minorului de 13 ani, pentru că l-a lăsat fără supraveghere. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: