Alianţa USR PLUS Alba şi-a stabilit candidaţii în nouă oraşe din Alba. Într-un singur loc pot pune probleme primarului în funcţie

Alianţa USR PLUS Alba şi-a stabilit candidaţii în nouă oraşe din Alba. Într-un singur loc pot pune probleme primarului în funcţie

Gebriel Pleşa şi liderul USR Alba, Beniamin Todosiu

Alianţa USR-PLUS şi-a stabilit candidaţii la alegerile locale 2020, pentru nouă din cele 11 municipii şi oraşe din judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei judeţene a USR Alba pe lista de candidaţi se află:
 
Gabriel Pleşa – Primăria Alba Iulia
 
Ioan Anghel – Primăria Sebeş
 
Dragoş Crişan – Primăria  Aiud
 
Flavius Serdiuc – Primăria Cugir
 
Cristian Cîmpean – Primăria Zlatna
 
Bogdan Furdui – Primăria Abrud
 
Gigi Haiduc – Primăria Câmpeni
 
Marius Jurca – Primăria Ocna Mureş
 
Aura Alexandra Ardelean – Primăria Teiuş
 
Candidaţii pentru primăriile Blaj şi Baia de Arieş nu au fost desemnaţi până la această dată. Cele mai mari şanse de a pune probleme reale actualilor primari este Gabriel Pleşa, la Alba Iulia. Acesta este la o diferenţă de circa 6-7 procente în spatele candidatului PNL, actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Voicu Paul.

Pleşa a demisionat din PNL şi din funcţia de viceprimar pentru a deveni candidatul Alianţei USR-PLUS, în semn de protest faţă de decizia partidului de a-l susţine pe Voicu Paul, ”mâna dreaptă” a fostului primar Mircea Hava, plecat europarlamentar la Bruxelles.
 
Alegerile locale 2020 se desfăşoară în 28 septembrie. Potrivit calendarului, colectarea listelor de susţinători pentru candidaţii la consilii locale, consilii judeţene, primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene a început în 20 iulie.
 
Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august. Depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august. Campania electorală va începe în 28 august şi se va încheia în 26 septembrie, la ora 7.00.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: