ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 O femeie din Alba Iulia a votat la 100 de ani pentru un preşedinte care „să pună ţara la loc“

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 O femeie din Alba Iulia a votat la 100 de ani pentru un preşedinte care „să pună ţara la loc“

Elisabeta Joldea în secţia de vot din Alba Iulia

O femeie din Alba Iulia, care în această lună va împlini 100 de ani, a mers încă de la prima oră la Secţia de votare numărul 1 din Alba Iulia pentru a vota la alegeri prezidenţiale 2014. Elisabeta Joldea a spus că a vrut să îşi facă datoria faţă de ţară pentru că o iubeşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia, purtând o pălărie maro şi îmbrăcată elegant, cu haine de „duminică“, aşa cum îi place să spună despre ţinuta din ziua alegerilor, spune că şi-a îndemnat toţi membrii familiei, dar şi cunoscuţii şi vecinii să meargă la vot. Arătând spre doi bărbaţi care o însoţeau şi despre care spune că îi sunt rude, ea afirmă că şi aceştia au mers la vot la îndemnul ei şi apoi vor merge la biserică, pentru că aşa face "un bun român"."Eu întotdeauna prima vreau să fiu şi la biserică, şi la vot. Vreau să îmi fac datoria către ţară. Îmi iubesc ţara şi vreau să votez şi să ajut să fie bine în ţara noastră", afirmă bătrâna pentru Mediafax.
 
Întrebată dacă a lipsit vreodată de la vreun scrutin, femeia începe să îşi caute buletinul, spunând că vrea să arate dovada că mereu şi-a făcut "datoria" şi nu a lipsit niciodată. "Vă arăt buletinul că totdeauna am fost la vot. De când mi-a dat voie să votez, eu am votat şi am fost mereu prima la vot. N-am lipsit niciodată (…) Într-un an, nu mai ştiu la ce alegeri, a fost zăpadă mare şi am mers singură pe urma unei maşini până la secţie şi tot am votat. Şi acum, în 25 mai, când am votat pentru parlamentarii europeni, am fost la vot şi voi merge la toate alegerile, cât voi trăi. E dreptul meu, dar şi obligaţia pe care o am pentru ţara mea", consideră femeia.
 
Întrebată ce aşteptări are de la viitorul preşedinte al României, care va câştiga alegerile prezidenţiale 2014, Elisabeta Joldea rămane puţin pe gânduri, dar apoi spune categoric, agitând uşor mâna în aer, că vrea ca „şeful ţării“ să fie un om cinstit, să iubească românii şi „să pună ţara la loc“. „Să fie un om cinstit, să ne iubească şi să pună ţara la loc. Dacă nu, fiuuuu (fluieră uşor - n.r.)…Să se care!“, afirmă bătrâna. Ea spune că are o părere destul de proastă despre politicienii de astăzi, considerând că, din păcate, ”România nu mai are oameni cumsecade, cum au fost Nicolae Titulescu sau Iuliu Maniu”."Eu sunt o femeie bătrână şi lucrez şi acum, la vârsta asta, ca să îmi asigur traiul, iar ei vin şi doar fură. Păi se poate asta, se poate să îşi bată joc de noi? Ne doare sufletul când vedem că noi îi votăm şi ei uită de noi. Nu avem oameni cumsecade. Am avut oameni cum erau Titulescu, Maniu şi mulţi alţii care au ţinut ţara. Şi aşa cum a fost atunci a fost mai bine şi mai linişte. Dar acum parcă au înnebunit", e de părere bătrâna.
 
Chiar dacă a votat pentru un viitor preşedinte al României, Elisabeta Joldea este monarhistă convinsă, spunând că regele ar fi mai bun decât un preşedinte deoarece cel puţin ar fi "un om dintr-o familie onorabilă". „Care va fi preşedinte cel puţin trebuie să fie aşa cum trebuie. Dacă nu, cred că va fi foarte trist pentru ţărişoara noastră. A avut oameni mari ţara asta, a avut un rege. De ce nu poate fi din nou regele? Cel puţin atunci ştim sigur că am avea un om dintr-o familie onorabilă“, afirmă bătrâna.
 
Întrebată ce părere are despre cei care nu votează, Elisabetea Joldea spune că „ar trebui să le fie ruşine“ că sunt „leneşi şi puturoşi“ şi nu îşi fac datoria faţă de ţară la alegerile prezidenţiale 2014. "Să le fie ruşine! Sunt leneşi şi puturoşi, că dacă ar iubi ţara n-ar lăsa să fie aşa cum e. Eu am dat un exemplu, nu numai în viaţă sau la vot, ci şi acasă. Eu sunt bătrână, dar mie îmi place să fie toate puse la punct, aşa bătrână cum sunt muncesc şi îmi pun locuinţa în ordine. Şi un preşedinte ar trebui să facă la fel, să muncească şi să pună ţara în ordine", explică bătrâna.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: