Alegeri locale 2016 Alba. Cum au votat politicienii şi ce aşteptări au pentru viitor

Alegeri locale 2016 Alba. Cum au votat politicienii şi ce aşteptări au pentru viitor

Ion Dumitrel a votat pentru cei care au făcut ”bine”. Foto: alba24.ro

În Alba, peste 2.000 de persoane candidează pentru funcţiile de consilier local, consilier judeţean sau primar. Din punct de evedere a votului politic, ”locomotivele” listelor sunt candidaţii care vizează posturile de primar sau preşedinte al Consiliului judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre primii lideri locali care s-a prezentat la vot a fost Ion Dumitrel, propunerea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dumitrel a transmis că a votat pentru un nou mandat şi pentru „cei care au făcut ceva pentru municipiul Alba Iulia şi pentru judeţul Alba”. Acesta a spus că sistemul de vot la preşedinţia Consiliului Judeţean nu îl dezavantajează însă crede că „era mult mai bine pentru oameni să voteze preşedintele în mod direct”.
 
Florin Roman (candidat PNL la Consiliul Judeţean): ”Am votat cei mai buni pentru Alba, am votat oameni care au făcut ceva pentru acest oraş şi acest judeţ. Am rugămintea ca oamenii să îşi exercite acest vot democratic. Surpriza frumoasă a acestor alegeri o vor reprezenta foarte multe judeţe din Moldova. Ardealul va fi, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, întotdeauna, un fief de dreapta şi cu siguranţă votul politic la Consiliul Judeţean va avea o cifră cu trei şi ceva în faţă”.
 
Ioan Dîrzu (candidat PSD la Consiliul Judeţean): ”Este un vot foarte important. Ne dorim o schimbare şi o altă dinamizare a tot ceea ce însemană activitatea administrativă locală, dar şi judeţeană. Am votat cu încredere că ziua de 5 iunie va reprezenta o cotitură importantă în judeţul nostru. Sperăm ca lucrurile să evolueze normal şi noi să avem succes în etapa următoare”.
 
Ioan Dîrzu susţine că a votat pentru schimbare. Foto: ziarulunirea.ro
 
Mircea Hava (candidat PNL la Primăria Alba Iulia): „Am emoţii, pentru că mă consider un om normal şi am emoţii. Aşteptările sunt pe măsura faptelor. Sunt foarte multe fapte şi rezultatele vor fi pe măsură. Voi câştiga”, a spus Mircea Hava. Liderul PNL Alba nu a precizat un scor cu care va câştiga, spunând doar că acesta va fi unul „bun”.
 
Mircea Hava este convins că va câştiga pentru a şasea oară alegerile
 
Nu îmi este temă decât de Dumnezeu şi de soartă. Nu îmi e teamă nici noaptea să mă duc pe stradă, nu mi-e teamă nici de fraudări, este cel mai „safe” mod de a se vota acum şi nu cred că cineva va avea curajul să fure voturi pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat. Sunt oameni care sunt în puşcărie, sunt oameni care sunt cu puşcăria suspendată, sunt oameni cu probleme pentru că au îndemnat la furtul votului şi pentru că au furat voturi. Sistemul, din câte ştiu, este foarte foarte bine pus la punct. Nu cred că cineva va avea curajul”.
 
Clement Negruţ (candidat PMP la Primăria Alba Iulia): „Am venit cu speranţă şi încredere la vot. Am votat pentru schimbare, pentru cetăţenii din Alba Iulia, pentru ca ei să beneficieze de drepturile constituţionale, să le fie respectate. Dreptul la muncă, dreptul la sănătate, dreptul la cultură, dreptul la un mediu sănătos. În rest, cum vrea Dumnezeu şi cum vor oamenii”.
 
Ovidiu Jidveian (candidat ALDE la Primaria Alba Iulia): "Am votat cu speranţa unui viitor mai bun pentru Alba Iulia. Am candidat şi am votat astăzi cu speranţa că societatea a ajuns la un nivel de maturitate în care să fie primiţi în rândul politicienilor care câştigă şi oamenii serioşi, nu doar parveniţi şi măscărici. Trebuie să se cearnă politicienii şi din acest motiv m-am înscris în cursa electorală, pentru a da şansa albaiulienilor să fie reprezentaţi şi de oameni serioşi. Fac politică de mult timp şi chiar îmi doresc un viitor mai bun pentru copiii noştri, un viitor pentru noi toţi, locuri de muncă şi multe alte lucruri pe care doar oamenii serioşi le pot face în politica autohtonă”.

Ovidiu Jidveian a votat cu ”încredere şi speranţă”
 
Călin Potor (candidat PSD la Primăria Alba Iulia): „Este firesc ca orice om care este legat de locurile în care s-a născut, în care trăieşte şi are familia, să aibă o opţiune. Opţiunea lui va însemna dezvoltarea oraşului, pentru următorii patru ani, şi nu numai. Cred că viteza de dezvoltare a oraşului nu este întotdeauna constantă. Depinde şi de echipa care conduce oraşul. Sper ca astăzi albaiulienii să-şi găsească o echipă care poate să îi garanteze o echipă maximă în drumul lor spre prosperitate, să le fie mult mai bine de acum încolo”
 
Dorin Şerdean (candidat UNPR la Primăria Alba Iulia): „Am votat CU şi PENTRU Alba Iulia şi albaiulieni. Am votat pentru un oraş deschis, un oraş modern şi incluziv. Am votat pentru o altfel de abordare a lucrurilor, pentru un nivel superior privind viziunea şi dezvoltarea Alba Iuliei în următorii ani”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: