Albalact răscumpără acţiuni pe piaţa de capital în valoare de 3 milioane de lei

Albalact răscumpără acţiuni pe piaţa de capital în valoare de 3 milioane de lei

Sediul companiei Albalact

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat oferta publică a Albalact S.A. de cumpărare a unui pachet de acţiuni emise de societate. Oferta publică vizează cumpărarea a 19.581.00 de acţiuni emise de societate, ce reprezintă 3% din capitalul social al Albalact.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oferta publică de cumpărare se va derula în perioada 11 februarie – 3 martie 2014, prin intermediul SSIF Carpatica Invest S.A. Preţul oferit de Albalact pentru o acţiune în cadrul ofertei publice este de 0,159 lei/acţiune, iar valoarea totală a ofertei se ridică la 3.113.379 lei.
 
”Achiziţia de acţiuni de către Albalact face parte din programul de răscumpărare de acţiuni aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor societăţii, în octombrie 2013, cu scopul reducerii capitalului social. După finalizarea răscumpărării, se va supune aprobării acţionarilor societăţii reducerea capitalului social prin anularea acţunilor proprii care au făcut obiectul răscumpărării. Numărul maxim de acţiuni care va face obiectul răscumpărării este de 130.340.000 acţiuni emise de Albalact”, se afirmă într-un comunicat de presă al companiei.
 
Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile societăţii, permiţând astfel accesul nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători (persoane fizice şi juridice), fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată.
 
Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România şi cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania are peste 800 de angajaţi şi peste 5000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine şi 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: