Albalact a depăşit Danone şi a devenit lider pe piaţa lactatelor din România

Albalact a depăşit Danone şi a devenit lider pe piaţa lactatelor din România

Raul Ciurtin, preşedintele companiei Albalact

Albalact a devenit cea mai mare companie de pe piaţa naţinală a lactatelor. Societatea din judeţul Alba, cu acţionari exclusiv români, a depăşit la capitolul cifră de afaceri fostul lider Danone România. Începând cu 3 iunie 2015, acţiunile Albalact vor fi tranzacţionate pe piaţa reglementată la vedere a Bursei de Valori Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Albalact SA Oiejdea a avut în 2014 o cifră de afaceri de 475 mil. lei, cu 12% mai mult faţă de anul precedent. Comparativ, Danone România, liderul ultimilor 10 ani, a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 5% în 2014, până la 456 milioane de lei. Danone se menţine în continuare lider pe piaţa iaurturilor.
 
Grupul Albalact îşi păstrează creşterea şi în primul trimestru al anului 2015. Compania a încheiat primele trei luni din 2015 cu o cifră de afaceri de 121.265.536 lei, cu 11,9% mai mare decât cifra de afaceri consolidată a grupului din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul obţinut de grupul de companii Albalact în primul trimestru este de 3.575.491 lei, mai mare cu 24% faţă de profitul din aceeaşi perioadă a anului 2014.
 
“Vom continua aceeaşi strategie pentru o creştere sănătoasă a afacerilor, iar premisele sunt bune şi ne dau încrederea că la sfârşitul anului ne vom atinge obiectivele. Aşa cum am promis, continuăm să dezvoltăm portofolii şi să ne extindem în categorii pe care le considerăm de viitor. Am adus deja în piaţă un produs nou, care dezvoltă portofoliul de iaurturi al brand-ului Zuzu pe segmentul Sănătate Activă, acolo unde găsim din ce în ce mai mulţi consumatori. Este vorba despre gama Zuzu Bifidus, iaurturi cu culturi lactice vii care sunt benefice pentru sănătatea sistemului digestiv. Vom veni anul acesta şi cu alte inovaţii, atât la nivel de produs, cât şi la nivel de ambalaj. Şi contextul economic în 2015 ne permite să fim mai optimişti. Reducerea TVA-ului la 9% la alimente va îmbunătăţi puterea de cumpărare şi credem că va duce la o uşoară creştere a consumului”, a spus Stephane Batoux, Director General Albalact.
 
”Albalact este cel mai mare procesator român de lactate din România. În fiecare an, Albalact a investit pentru a-şi dezvolta portofoliul şi a inova, atât în produse, cît şi în ambalaje urmând o strategie adaptată realist la nevoile şi evoluţia pieţei. În 2014, Albalact a finalizat investiţii de aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Oiejdea, din judeţul Alba. Investiţiile au fost gândite să susţină creşterea companiei în următorii ani şi să-i consolideze poziţia pe mai multe segmente de piaţă”, se afirmă într-un comunicat de presă al companiei.
 
Tot la Oiejdea în judeţul Alba îşi desfăşoară activitatea o altă companie lider de piaţă. este vorba despre Transavia SA, cel mai mare producător din România pe piaţa cărnii de pasăre.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările