Alba Iulia: UPDATE Consilierul judeţean Gheorghe Iviniş, acuzat de fals în declaraţii şi conflict de interese

Alba Iulia: UPDATE Consilierul judeţean Gheorghe Iviniş, acuzat de fals în declaraţii şi conflict de interese

Alba Iulia: UPDATE Consilierul judeţean Gheorghe Iviniş, acuzat de fals în declaraţii şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria municipiului Sebeş. ANI a descoperit nereguli în declaraţia de avere a consilierului judeţean, precum şi faptul că acesta a votat două proiecte de hotărâre deşi se afla în incompatibilitate.


Gheorghe Iviniş este acuzat că a declarat eronat suprafețele totale ale unor terenuri intravilane și extravilane, precum şi faptul că a omis să înscrie două terenuri aferente locuințelor menționate la rubrica “Bunuri imobile – Clădiri” din declaraţia de avere. De asemenea, consilierul judeţean este acuzat că în calitate de acţionar majoritar al societăţii Voltrans SA Sebeş a votat două proiecte de hotărâri privind transportul public judeţean de călători.
Aceasta în condiţiile în care firma acestuia a participat la licitaţia pentru atribuirea traseelor judeţene pentru perioada 2008-2011 şi a obţinut o parte majoritară din cele 18 trasee stabilite pentru zona Sebeş. Gheorghe Iviniş a fost ales consilier judeţean pe lista Partidului Democrat Liberal.

Imobil inexistent în evidenţele Primăriei

Potrivit ANI, în declarația de avere completată la data de 19.06.2008 Gheorghe Iviniş a menţionat o casă de vacanță situată în localitatea Strungari care nu se regăsește în evidențele Primăriei Pianu.
“Din analizarea datelor înscrise în declarația de interese completată de către acesta s-a constatat faptul că nu a respectat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât deține atât funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Alba, cât și pe cea de administrator în cadrul societăților comerciale Voltrans SA, Trans Ivniș&Co SRL, Romana Med SRL, Ecostar Group și de asociat la Mediensis SRL și Venta Record SRL”, se afirmă în plângerea făcută de ANI la Parchet.

A votat şi a beneficiat

Omul de afaceri a a încălcat dispoziţiile legale privind conflictul de interese şi a votat la şedinţele Consiliului Judeţean Alba din data de 27.03.2008 şi 17.04.2008 pentru adoptarea a două hotărâri prin care s-au aprobat Regulamentul Serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, Regulamentul Serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse speciale, Caietul de Sarcini al Serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate şi Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008-2011.
“SC Voltrans SRL, al cărei acţionar majoritar este Gheorghe Iviniş a participat la licitaţia pentru atribuirea traseelor judeţene pentru perioada 2008-2011 şi a obţinut o parte majoritară din cele 18 trasee stabilite pentru zona Sebeş”, se mai susţine în documentul citat. Gheorghe Iviniş a declarat că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc cu o singură excepţie, respectiv faptul că a votat regulamentul serviciului de transport public judeţean.