Alba Iulia: Poetul Ion Mărgineanu, distins cu medalia „Mihai Eminescu“ de preşedintele Republicii Moldova

Alba Iulia: Poetul Ion Mărgineanu, distins cu medalia „Mihai Eminescu“ de preşedintele Republicii Moldova

Poetul Ion Mărgineanu

Poetul Ion Mărgineanu, autor a peste o sută de cărţi de poezie, proză, teatru, şi folclor, a primit o distincţie culturală importnantă din partea instituţiei preşedintelui Republicii Moldova.

Este vorba despre medalia „Mihai Eminisecu“, acordată pentru merite deosebite, dar şi pentru contribuţia la apropierea culturală dintre România şi Republica Moldova.

Ion Mărgineanu este membru al Uniunii scriitorilor români, filiala Alba-Hunedoara, precum şi membru al Uniunii scriitorilor români din Republica Moldova şi Ucraina. Activează de asemenea în cadrul unor organizaţii culturale din Bulgaria, Serbia, Franţa şi Italia. Scrierile sale au fost traduse în peste 10 limbi, printre care şi chineză ori tailandeză.


„Îmi place felul în care un scriitor atinge deopotrivă lumina şi umbra, felul în care lumina şi umbra formează o sinteză, şi această sinteză este tradiţia din care acesta  se trage. Scriitorul trebuie să fie rădăcină a tradiţiei. Dacă pleacă în lume, el trebuie să poarte cu el respiraţia comorii româneşti”, a spus poetul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările