Alba Iulia: Numărul şomerilor continuă să crească

Alba Iulia: Numărul şomerilor continuă să crească

Alba Iulia: Numărul şomerilor continuă să crească

Alba rămâne în continuare judeţul din Transilvania cu cel mai mare număr de şomeri, peste 19.000, şi cu o rată a şomajului de 10,42.

La nivel naţional Alba se situează pe locul trei în ceea ce priveşte rata şomajului, după judeţele Vaslui şi Mehedinţi.
În luna iulie 2009 au intrat în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba un număr de 2.289 şomeri. Dintre aceştia 1.866 reprezintă numărul şomerilor care vor primi indemizaţie, iar 423 sunt şomeri neindemnizaţi.

La finele lunii iulie în judeţul Alba figurau în evideţele AJOFM Alba peste 19.000 de şomeri. Dintre aceştia 8.500 sunt femei. Pentru următoarele două luni se anunţă alte disponibilizări prin care sute de locuitori ai judeţului Alba vor îngroşa rândurile şomerilor. Potrivit directorului AJOFM Alba Corneliu Engi, pentru următoarele două luni se anunţă o creştere a numărului şomerilor cu circa 240 de persoane după ce mai multe firme şi-au anunţat intenţia de a trimite în şomaj angajaţii.

Numărul şomerilor a crescut simţitor anul acesta când zeci de firme din diferite domenii de activitate au disponiblilizat mii de angajaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: