Alba Iulia: Muncă în folosul comunităţii. Prostituatele amendate pe centură vor întreţine spaţiile verzi şi vor mătura străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerşetorii, prostituatele, amatorii de scandaluri sau de furturi de fier vechi au de achitat către bugetul local al municipiului Alba Iulia amenzi de aproape 825.000 lei. Mai exact 900 de persoane ar trebui să presteze aproape 45.000 de ore de muncă în folosul comunităţii. Dosarele sunt pe rolul instanţelor.

Hotărârea Primăriei se aplică din această lună şi-i vizează pe toţi cei care nu şi-au achitat la timp amenzile. Administraţia locală din Alba Iulia a stabilit care sunt zonele în care îi va folosi la muncă publică pe cei care nu şi-au plătit la timp amenzile pentru scandaluri,  încălcarea regulilor rutiere, cerşetorie sau prostituţie. Datornicii vor mătura străzile, vor întreţine parcurile de agrement, şcolile şi grădiniţele.  

Alternativa prostituatelor: 800 de ore de muncă sau 260.000 de lei

La nivelul judeţului Alba, juriştii Inspectoratului de Poliţie au trimis în instanţă peste 200 de solicitări de transformare a amenzilor în muncă în folosul comunităţii.

În topul datornicilor către bugetul local al Primăriei Alba Iulia sunt tinerele care oferă servicii sexuale. Din datele centralizate de Direcţia de Taxe şi Impozite Locale rezultă că 16 prostituate din Alba Iulia  au contabilizat în ultimii doi ani 420 de  amenzi, în valoare de 260.000 de lei, pe care trebuie să le achite la bugetul local. Suma reprezintă aproape 20 la sută din valoarea amenzilor care trebuiau plătite în 2010 către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale.

image

Cum sumele nu au fost plătite, prostituatele ar putea ajunge direct de pe centura oraşului la măturatul străzilor sau la întreţinerea spaţiilor verzi. Pentru amenzi ce depăşesc suma de 260.000 de lei, tinerele amendate pentru practicarea prostituţiei care nu şi-au plătit amenzile ar trebui să presteze aproximativ 800 de ore de muncă.

Se pregătesc înştiinţările

Primii doi rău-platnici trebuie să presteze 50 de ore de muncă publică, după ce instanţa a transformat amenzile neplătite în muncă în folosul comunităţii.

„Se lucrează deja la două situaţii care prevăd prestarea a aproximativ 50 de ore de muncă în folosul comunităţii. Anunţarea persoanelor în cauză, precum şi câte ore de muncă au de făcut şi ce activităţi vor întreprinde se face printr-o înştiinţare trimisă de poliţia comunitară.  În caz de neprezentare, avem obligaţia de a retrimite cauza spre instanţa de judecată pentru redeschiderea dosarului“, a spus viceprimarul Paul Voicu.

„Noi am primit deocamdată un singur dosar. Instanţa a dispus ca persoana în cauză să execute 10 ore de muncă în folosul comunităţii. Acum, trebuie să verificăm dacă persoana în cauză are un loc de muncă sau nu şi să stabilim unde vor fi făcute orele de muncă şi după ce program“, a precizat Olga Haşegan, jurist în acdrul Serviciului Social al Primăriei.

Conform legii, persoanele adulte pot primi cel mult 50 de ore de muncă  în folosul comunitaţii, care echivalează cu o zi de închisoare, iar pentru minori numărul orelor de muncă se reduce la jumătate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite