Alba Iulia: Liderii confederaţiei Sed Lex au dezbătut legea salarizării cu sindicaliştii din sistemul bugetar

Alba Iulia: Liderii confederaţiei Sed Lex au dezbătut legea salarizării cu sindicaliştii din sistemul bugetar

Liderii sindicali din Bucureşti

Reprezentanţii Alianţei naţionale a sindicatelor bugetarilor SED LEX s-au aflat astăzi la Alba Iulia pentru a se întâlni cu sindicalişti din câteva instituţii publice judeţene şi locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Marica - preşedintele Sed Lex, Răzvan Bordeanu - vicepreşedintele Sed Lex, Florin Vâlnei - preşedintele Federaţiei naţionale a poliţiştilor şi Constantin Buzoiu - preşedintele Federaţiei sindicatelor din Muncă şi Protecţie Socială au participat la discuţii cu sindicalişti din administraţia publică, Casa Judeţeană de Pensii, Direcţia Judeţeană de Finanţe, Direcţia Regională de Statistică Alba şi IPJ Alba. Dezbaterile au vizat, în principal, noua lege a salarizării.

„Oamenii s-au izolat, se tem că îşi vor pierde locul de muncă. Dorim ca mişcarea sindicală să capete consistenţă la nivel judeţean, să strângem rândurile. Cei de la putere trebuie să ştie că au în faţă o forţă cu care vor negocia o nouă lege a salarizării, altfel ne aşteaptă noi concedieri şi se vor tăia bugetele administraţiilor locale“, a declarat Vasile Marica.

„E mare nevoie de organizare în teritoriu pentru ca fiecare judeţ să aibă un cuvânt de spus la nivel naţional. Problema e că ne-am simţit foarte detaşaţi, noi, cei de la Bucureşti, faţă de ceea ce se întâmplă în teritoriu şi de aceea cred că trebuie să schimbăm această situaţie. E nevoie ca mesajul celor din judeţe să ajungă la Bucureşti, să ştim ce vor aceşti oameni pentru a le reprezenta interesele. În perioada următoare vom purta bătălii importante pentru funcţionarii publici, pentru bugetari în general şi personalul contractul din administraţia publică, iar oamenii trebuie să conştientizeze că nu suntem nimic fără ei“, a afirmat Răzvan Bordeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările