Alba Iulia: Bilete de autobuz prin SMS

Alba Iulia: Bilete de autobuz prin SMS

Plata biletelor prin SMS va fi implementată pe autobuzele STP Alba Iulia

Călătorii din Alba Iulia vor putea să-şi plătească de mâine biletul de autobuz printr-un mesaj de pe telefonul mobil. Costul SMS-ului e de 30 cenţi plus TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul de achitare a biletului de autobuz prin SMS  va fi lansat mâine, de compania SimPlus  împreună cu Societatea de Transport Public Alba Iulia, în premieră pentru România.

„E ecologic, rapid, scade costurile urbei și crește considerabil încasările la bugetul local“, a precizat, Dan Boabeș, directorul SimPlus.

După ce echipa de management a STP Alba Iulia a analizat soluțiile de taxare din mai multe țări din vestul Europei și după ce a testat mecanismul propus de SimPlus, a hotărât să pună în practică sistemul  de plată cu ajutorul telefonului mobuil.

„Suntem atenți întotdeauna la cererile călătorilor noștri, sperăm că utilizarea telefonului mobil pentru achitarea călătoriei să fie bine primită de cetățeni, deoarece este un sistem eficient și extrem de simplu de utilizat. Această decizie se încadrează într-o strategie de management al traficului pe care noi o implementăm în Alba Iulia“,  a declarat Stelian Nicola, director general STP Alba Iulia.

Cum funcționează?

Practic, călătorul trimite un SMS, fără text, la numărul  special 7585.  În câteva secunde va primi un cod care va confirma că tranzacția s-a efectuat, cu toate datele necesare: data şi ora emiterii biletului, durata validităţii  acestuia şi un cod care permite controlorilor să combată  fraudele.

Obligația călătorilor este să păstreze SMS-ul primit până la expirarea călătoriei, iar în caz de control vor fi obligați să îl arate organelor competente.

Până la finalul anului viitor acest serviciu ar putea fi implementat în 6 oraşe din România.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: