FOTO Investiţie belgiană de 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente auto, inaugurată la Alba Iulia

FOTO Investiţie belgiană de 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente auto, inaugurată la Alba Iulia

Fabrica VCST de la Alba Iulia

Producătorul belgian de componente auto VCST Industrial Products a finalizat o investiţie în valoare de 30 de milioane de euro la Alba Iulia. Noua fabrică a fost inaugurată luni, 8 iulie 2013. La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke şi directorul general al companiei VCST, Carlo Soors.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În acest moment, VCST Alba Iulia are 77 de angajaţi. Până la sfârşitul anului 2013 ne propunem să creştem până la 140 de oameni, iar, planul nostru de dezvoltare prevede o creştere până la 200 de oameni în 2014. Valoarea investiţiei este de aproximativ 30 de milioane de euro, din care 25 de milioane în partea de echipamente, maşini, unelte şi echipamente de măsură şi control şi 5 milioane în clădiri şi infrastructură”, a declarat Alexandru Goia, directorul VCST Alba Iulia. Personalul angajat a fost instruit în Belgia. 
 
La Alba Iulia se produc roţi dinţate pentru clienţii Paccar/DAF, Perkins/Caterpillar, Ford (Fiesta, Mondeo şi Focus), GM/TKP şi Volkswagen. Investiţia se intinde pe 3 hectare, dar  belgienii mai au cumparate 1, 8 hectare în perspectiva unei extinderi pe viitor. ”Sunt mulţumit că după o mica bătălie am reuşit să convingem că putem să fim partener ipentru VCST. Sunt sigur că nu ne vom opri aici. Odată cu deschiderea autostrăzii vom avea o mare problemă, pentru că nu vom avea teren pentru toate relocările care vor veni aici”, a spus primarul Mirca Hava.
 
VCST este o companie multinaţională cu sediul în Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea 
Foto
tehnologică şi execuţia de componente auto. A fost fondată în 1972, ca parte a grupului Volvo. VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 milioane euro în 2012.
 
Judeţul Alba devine şi prin această investiţie un pol naţional în domeniul producţiei de componente auto. La Cugir şi Sebeş funcţionează fabrici ale concernului german Daimler, în timp ce la Blaj există capacităţi de producţie ale companiei Bosch. Valoarea totală a investiţiilor străine în acest domeniu de activitate se cifrează la apropae 600 de milioane de euro. Jumătate din această sumă reprezintă valoarea noii fabrici Daimler de la Sebeş, care va fi inaugurată la sfârşitul lunii iulie.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările