ALBA Fost primar al comunei Mihalţ condamnat definitiv la închisoare pentru fraudă din fonduri europene

ALBA Fost primar al comunei Mihalţ condamnat definitiv la închisoare pentru fraudă din fonduri europene

Foto Arhivă

Fostul primar al comunei Mihalţ a fost condamnat definitiv, joi, 4 octombrie, de Curtea de Apel Alba Iulia pentru fraudă din fonduri europene. Ioan Toma Cârnaţ, în prezent consilier local, a primit 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În urma soluţionării recursului formulat în dosarul penal în care a fost trimis în judecată Cârnaţ Toma Ioan (referent în cadrul Primăriei Mihalţ şi preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ” Mihalţ, la data săvârşirii faptelor) Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă prin care a menţinut condamnarea inculpatului (dispusă de instanţa de fond Judecătoria Blaj) la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale”, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.

Toma Cârnaţ este fost primar PSD al comunei Mihalţ în perioada 2000 - 2004. Potrivit sentinţei definitive trebuie să plătească şi suma de 145.434 lei (echivalentul a aproximativ 33.635 de euro) către Centrul judeţean Alba al APIA.

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 mai 2011, inculpatul Cârnaţ Toma Ioan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ”, în numele acestei asociaţii, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A) - Centrul Judeţean Alba cererea unică de plată şi plăţi de agro-mediu pentru anul 2011 pentru suprafaţa de 794,66 hectare de păşune. În susţinerea cererii sale, Cârnaţ a prezentat un contract falsificat de închiriere a păşunii respective de la Primăria Mihalţ, contract pe care inculpatul a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ.

Toma Cârnaţ mai este judecat într-un dosar similar aflat în prezent la instanţa de fond, Judecătoria Blaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: