Stenograma unei discuţii între comisarul Berbeceanu şi şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul avea tehnică de înregistrare în birou

Stenograma unei discuţii între comisarul Berbeceanu şi şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul avea tehnică de înregistrare în birou

Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia

Comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, a descoperit tehnică de înregistrare în biroul propriu. Poliţistul a bănuit că i-a fost instalată la solicitarea DIICOT, motiv pentru care a cerut socoteală procurorului Ioan Mureşan. Stenograma înregistrării apărute pe internet arată cât de tensionate erau relaţiile între cele două structuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înregistrarea a fost făcută, cel mai probabil, de către comisarul Berbeceanu în biroul procurorului Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul îi reclamă procurorului faptul că ar fi cerut să îi fie instalată tehnică de înregistrare în birou, dar procurorul respinge acest lucru. 
 
Ioan Mureşan (foto jos) spune că nu are nicio legătură cu această situaţie. În scrisoarea apărută imediat după reţinerea poliţistului şi care a fost atribuită comisarului-şef sunt formulate acuzaţii grave la adresa procurorilor DIICOT.
 
Berbeceanu a fost arestat joi seara fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracţional despre care procurorii DIICOT  spun că ar fi făcut evazine fiscală. Hotărârea judecătorului Dana Ghiţoaica de la Curtea de Apel Alba, prin care s-a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare a lui Berbeceanu a fost atacată cu recurs la ÎCCJ.  
 
Recursul declarat de comisarul şef Traian Berbeceanu şi ceilalţi doi inculpaţi, Gabriel Biriescu şi Anişoara Biriescu, va fi judecat, miercuri, 30 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Mişcarea "Respect, Traian Berbeceanu" de pe Facebook are duminică peste 9.000 de aprecieri.
 
 
Berbeceanu: S-a ajuns prea departe şi cu mine, dar nu vreau să păţească vreun coleg ce am păţit eu.
Mureşan: Indiferent că mă crezi sau că nu mă crezi, lucrurile sunt de aşa natură. La fel cum vin la tine informaţii de la Servicii, la fel vin şi la mine.
B: Dar, Neluţu, stai să-ţi zic…
M: Anumite lucruri trebuie verificate. Nu am absolut nimic cu nimeni.
B: Una este să le verifici, Neluţu, şi alta este să montezi tehnică în birou.
M: La cine?
B: La mine. Neluţu, eu am avut tehnică montată în birou.
M: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ţi-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.
B: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?
M: Îşi spun 100% că nu ţi-am montat tehnică, tu poţi să crezi ce vrei. Îţi spun că eşti pe o pistă greşită.
B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă şi cu încă unul, ca martor, şi când o să se termine totul, o să…
M: Foarte bine. Eu îţi garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.
B: Eu cred că trebuie să se înceteze cu atmosfera asta negativă.
M: Eu sunt de acord cu tine.
B: Din punctul meu de vedere, eu v-am spus, nu am avut absolut nimic. Dacă este să discutăm cinstit, eu cred că la DIICOT, la Serviciul Teritorial Alba sunt probleme mari de tot. Si eu ţi-o spun din tot sufletul.
M: Zi-le. Trebuie rezolvat.
B: Eu ştiu că trebuie rezolvate.
M: Dacă vrei şi poţi, spune, dacă nu, spune-le unde trebuie.
B: Eu ştiu. Să-ţi trânteşti propriile dosare, aia mi se pare grav. Dosarul cu ţiganii cu aurul, de exemplu. Ştii?
M: Cu ţiganii, cu Ciuciu, cu aurul?
B: Da, deci voi faceţi dosarul, se judecă la Hunedoara şi i se sugerează procurorului care intră în sală să nu mai ceară prelungirea interdicţiei, înţelegi?
M: Cine a cerut asta?
B: Cum cine? Colegul tău de birou, domnul Cean. Asta îţi spun sigur. Şi se ajunge la chestii de-astea, că să nu sun de pe telefonul meu, sun de pe telefonul lui nevastă-mea şi chestii de genul ăsta şi întâlniri conspirative la 7 dimineaţa. Şi noi lucrăm, şi noi avem informaţii şi nu vreau să spun mai multe. La momentul potrivit, o să le spunem pe toate.
M: Traiane, spune-le, te rog, n-are niciun rost…
B: Dar îşi spun că e trist şi periculos. Anumite chestii sunt foarte urâte şi foarte… dincolo de limita infracţiunii. Te asigur că nu trădează nimeni de la Antidrog şi oamenii ăia chiar vor să îşi facă treaba. Sunt copii tineri şi…
M: Bine ar fi să fie aşa…
B: Sunt absolut convins. L-am adus tocmai pentru că am încredere deosebită în el şi ştiu că e extrem de cinstit.
M: Eu i-am spus şi lui Link. Personal eu i-am spus, pentru că nu am o problemă cu tine…
B: Îţi spun, Neluţu, acuma tu nu eşti de două zile în meseria asta. Nu mai lua tot ce spun serviciile ad literam că serviciile-s servicii. Ăia nu dau socoteală şi nu răspund pentru nicio notă pe care o trimit. Pot să trimită mii de note că Berbeceanu face orice, că Link face orice, dar trebuie…
M: Dacă vrei să le crezi, e treaba ta, dar eu nu ţi-am pus nicio tehnică în birou, nu te-am interceptat.
B: Eu te cred, nu ştiu… Eu ştiu că mi-a pus cineva, că am găsit-o.
M: Autorizare de la noi n-a avut, şi ţi-o dau în scris dacă vrei.
B: Sunt convins că au luat pe siguranţă naţională, dar le lămuresc eu, nu-i problemă.
M: Autorizare de la noi n-a avut.
B: Îţi zic eu, te asigur, eu îmi asum toată responsabilitatea faţă de colegii de la Antidrog şi faţă de toţi colegii din Brigadă, faţă de aproape toţi colegii din Brigadă. Eu ştiu la fiecare câţi bani valoarează şi cu ce se ocupă.
M: Ar fi bine să fie aşa.
B: Şi îţi spun să ai foarte mare grijă că, încet-încet, o să începi să ai probleme pe dosarele de economic, din cauza procurorilor. Nu numai din cauza procurorilor, dar în mod deosebit din cauza procurorilor. Verifică asta ce ţi-am spus, de exemplu, şi o să ajungi la concluzia că am perfectă dreptate.
M: Asta Angela o fi depus, că ea e foarte…
B: Angela a depus, da… Noi am surprins momentul în care s-a realizat întâlnirea în faţă la hotel Deva, în parcare, la 7 dimineaţa. Deci e posibil aşa ceva. Între Angela şi Cean. Şi telefonul a fost dat de pe telefonul soţiei. Telefoanele, nu telefonul. 6-7 apeluri şi discuţii. Nu se poate aşa ceva.
M: Nu am nicio problemă. Am vorbit cu Vichi, s-ar putea să avem un control de la CSM. Nu ştiu dacă e numai la noi pe serviciu, dar pe Alba, dar e pe DIICOT, pe cauze vechi. Cel mai vechi dosar de la noi era din 2009 care e la Vichi. Daţi-i sprijinul şi ajutaţi-o cumva să-l scoatem că nu e interesul nimănui să…
B: Dar bineînţeles, dar care dintre noi…
M: Unul din 2009, cu criminalitate informatică.
B: Şi e la Vichi?
M: Da, da. E păcat. Restul, nu avem decât din 2011…
 
  Citiţi alte texte pe aceeaşi temă: 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările