Constructorul Aktor şi-a adus echipă de asfaltatori din Grecia pentru a finaliza la timp lotul 2 din A10 Sebeş - Turda VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O echipă din Grecia pentru asfaltări pe lotul 2 din A10. Foto: ziarulunirea.ro
O echipă din Grecia pentru asfaltări pe lotul 2 din A10. Foto: ziarulunirea.ro

Pe şantierul lotului 2 al autostrăzii A 10 Sebeş-Turda, se lucra marţi simultan pe mai multe porţiuni, mobilizarea grecilor de la Aktor fiind evidentă.

 Astfel, la supratraversarea DN1, de la km 20, în zona Oiejdea, se montau parapeţii metalici pe drumul naţional, pregătindu-se deschiderea traficului rutier pe vechiul amplasament.

Mutarea traficului este necesară în vederea realizării umpluturilor de la culeea de sud a supratraversării. Tot în această zonă, la km 20 + 300 - 20 + 600 se aşternea balast, iar la km 22 se lucra la rampele de la supratraversare.

La viitorul nod rutier Teiuş se executau lucrări la breteaua A1 în timp ce în apropiere, la km 26, la pasajul peste calea ferată, Retter se ocupă de armarea pasajului supratraversării. Şi la podul peste râul Mureş, de la Rădeşti, a fost turnat primul strat de asfalt, pregătirile pentru hidroizolarea celui de-al doilea sens fiind în toi. 

Între Rădeşti şi Sâncrai au apărut camioane de la Marcotim, firmă care a mai lucrat pe acest segment de autostradă şi iată că a revenit, din această săptămână, după o perioadă destul de lungă. Marcotim a mobilizat, în total, 75 de utilaje şi se va concentra în special pe rampele supratraversărilor. 

Între Rădeşti şi Sâncrai lucrează şi o echipă de 10 asfaltatori veniţi din Grecia. Aceştia au început marţi să toarne asfalt cu două finisoare simultan, având experienţa lucrărilor efectuate pe acest lot de autostradă anul trecut. 

Lucrări de pregătire în vederea realizării hidroizolaţiei erau ieri în plină desfăşurare şi la km 39 + 400, iar la viitorul pod peste râul Mureş de la Sâncrai se lucra deja la hidroizolaţie pe calea 1, sensul de mers Sebeş-Turda. 

Practic, Aktor lucrează pe tot lotul, a intensificat ritmul, a mobilizat mai multă forţă de muncă şi utilaje, existând şanse reale ca acest lot de 24 de kilometri să fie finalizat până la sfârşitul acestui an. Reprezentanţii antreprenorului au dat ca termen de deschidere a circulaţiei luna august 2021.

Autostrada Sebeş – Turda are o lungime de 70 km, din care se circulă pe circa 45. Cel mai recent a fost dat în folosinţă lotul 1, între Sebeş şi Alba Iulia la începutul lunii decembrie a anului 2020, dar contructorul Impresa Pizzarotti mai are de finalizat o mică porţiune. Loturile 3 şi 4 au fost finalizate în 2018.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Prostituata „fantomă” a dispărut cu banii amatorilor de plăceri. De ce sunt inculpaţi toţi cei implicaţi

Cum a obţinut un şofer un nou permis de conducere, deşi cel anterior era reţinut pentru amendă neplătită

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite