Agricultori înghesuiţi pe coridoarele APIA din Alba Iulia

Agricultori înghesuiţi pe coridoarele APIA din Alba Iulia

Agricultorii au fost înghesuiţi pe coridoare şi într-o sală de la APIA Alba

Câteva sute de agricultori din Alba au fost chemate astăzi, la aceaşi oră, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Fermierii, o parte dintre ei vârsnici, au fost înghesuiţi într-o sală unde erau doar şase scaune. Şeful biroului, Augustin Milaciu i-a trimis pe oameni să se plimbe prin oraş până le va veni rândul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva sute de agricultori din comunele Ighiu şi Meteş şi din alte părţi ale judeţului au fost chemaţi astăzi, de la aceaşi oră, la 10.00,  la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Alba. Fermierii trebuiau să prezinte mai multe acte care să ateste proprietatea agricolă pe care o deţin în vederea obţinerii subveţiilor agricole. Pentru că nu făceau faţă numărului mare de fermieri prezenţi angajaţii agenţiei i-au înghesuit pe oameni într-o sală sau i-au trimis la plimbare prin oraş.

Agricultorii revoltaţi

„Numai de la Ighiu suntem 180 de oameni. Ne-a făcut să venim toată comuna şi să ne înghesuim aici pe scări şi să aşteptăm. O singură femeie ne i-a adeverinţele care atestă suprafaţa agricolă pe care o avem. Adeverinţa a fost eliberată la primărie. Era mai simplu dacă femeia venea la noi şi nu veneam toţi aici să ne înghesuim şi să ne ţină la grămadă“, a spus Octavian Meteş, agricultor din satul Şard, din comuna Ighiu. Aceleaşi motive de supărare le-au invocat şi alţi fermieri nevoiţi să se înghesuie la APIA.

„Este acum şi gripa nouă şi pe noi ne ţin grămadă într-o sală mică în care sunt nu ai unde să stai jos. Sunt instituţie publică şi noi îi plătim dar îşi bat joc de noi. Ne poartă pe drumuri şi dacă venim punctuali aşa cum e trecut în invitaţie nu e bine şi ne trimit la plimbare“, a spus Ioan Bora, agricultor din  Almaşul Mare.

Agricultorilor li s-a cerut răbdare

Reprezentanţii Agenţiei de Plăşi şi Intervenţii în Agricultură spun că oamenii sunt de vină pentru că au venit toţi cu acelaşi autobuz şi pe urmă s-au înghesuit. În acestă perioadă angajaţii instituţiei trebuie să vadă aproximativ 2000 de adeverinţe de la agricultori din tot judeţul. „Eu nu am timp, trebuie să termin într-o spătămână şi să vedem toate actele, aproximativ 2000 din tot judeţul.

Şi ieri a fost înghesuială pe patru rânduri. Şi astăzi abia se mai poate munci de câtă lume este“ a spus şeful biroului central APIA Alba , Augustin Milaciu. Reprezentantul APIA a sugerat oamenilor să aibă răbdare. „Dacă nu pot sta aici să iasă să se plimbe în oraş şi să vină peste câteva ore. Până la ora 12.00 sigur nu va mai fi înghesuială, să vină atunci“, a mai spus şeful APIA.

citeste totul despre: