Agresori sexuali condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cazul profesorului din Alba Iulia care mângâia şi îmbrăţişa elevele

Agresori sexuali condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cazul profesorului din Alba Iulia care mângâia şi îmbrăţişa elevele

Instanţele din Alba au judecat în ultimii trei ani ani un număr de patru dosare cu obiect ”coruperea sexuală a minorilor”, iar unul se află în continuare pe rol. Trei dosare au fost soluţionate definitiv la Judecătoria Alba Iulia, iar unul la Judecătoria Blaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singura cauză contestată a fost cea de la Judecătoria Blaj, astfel încât decizia definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel. Un singur dosar cu acest obiect se află, în continuare, pe rolul instanţelor, la Judecătoria Alba Iulia. Un profesor de la o şcoală generală din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru ”corupere sexuală a minorilor”. Judecata efectivă în această cauză va începe, însă, doar în luna octombrie 2019. Codul Penal prevede pentru această infracţiune pedeapsa cu închisoarea între 1 an şi 5 ani, cu posibilitatea de majorare la 7 ani în anumite circumstanţe agravante.

În cauza instrumentată la Blaj, un bărbat a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni. În rechizitoriu s-a reţinut faptul că la momentul ”atacului” persoana vătămată, o minoră în vârstă de 11 ani, se juca în faţa blocului din Blaj, culegând flori.

”Minora l-a observat pe inculpatul P. T. căruia i-a cerut bandă scotch pentru a-şi lipi petale de flori pe mână. Inculpatul a invitat-o pe minoră să meargă cu el în pivniţa blocului unde locuieşte pentru a-i da rola cu bandă scotch. Persoana vătămată a acceptat şi l-a urmat pe inculpat în pivniţa blocului, unde acesta i-a înmânat rola cu banda scotch, iar apoi a atins-o pe minoră cu mâna peste pantaloni în zona organelor genitale. Inculpatul i-a cerut minorei să se dezbrace un pic şi i-a ridicat bluza până la jumătatea corpului, promiţându-i în acest timp că îi va da bani dacă va sta cuminte. Speriată, persoana vătămată s-a retras şi a pus mână pe clanţa uşii de acces în pivniţă. Inculpatul a încercat să o împiedice să iasă, dar minora a tras de uşă şi a reuşit să părăsească incinta pivniţei, agăţându-şi  însă mâneca stângă a bluzei care s-a rupt. Minora s-a deplasat la domiciliul său, foarte tulburată şi le-a relatat bunicii sale şi mamei sale cele întâmplate. Mama şi bunica minorei s-au deplasat împreună cu aceasta la locul faptei şi l-au găsit pe inculpat în pivniţa blocului împreună cu martorul. Când cele două femei l-au acuzat pe inculpat de agresarea sexuală a minorei, acesta a luat-o la fugă. Cele două femei împreună cu martorul S. l-au prins pe inculpat şi au reuşit să-l reţină până au sosit organele de poliţie”, se precizează în rechizitoriu.

Minoră ademenită în subsolul unui bloc

Într-un alt dosar soluţionat în martie 2017, un bărbat în vârstă de 60 de ani a primit 1 an de închisoare, pentru aceeaşi infracţiuni, tot cu suspendare. În actul de sesizare al instanţei, în sarcina inculpatului s-a reţinut, în esenţă, că în data de 20.06.2016, în jurul orelor 15.30-16.00, inculpatul O. A. a ademenit-o în locuinţa sa din Galda de Jos pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 10 ani, i-a îndepărtat tricoul în partea superioară şi a mângâiat-o pe sâni, în timp ce se masturba în prezenţa acesteia.

În ziua respectivă, tânăra a plecat de la domiciliul său din Galda de Jos, singură, spre centrul satului pentru a-l întâlni pe bunicul său care trebuia să îi dea bani pentru pâine. ”În drumul său, persoana vătămată l-a întâlnit pe inculpatul O. A. care a chemat -o la el acasă, afirmând că îi va da el banii necesari pentru a cumpăra pâine. Ajunşi la locuinţa inculpatului, persoana vătămată s-a aşezat pe un fotoliu, unde se juca cu telefonul inculpatului, în timp ce acesta a închis uşa locuinţei, fără a o încuia. Apoi, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, i-a ridicat tricoul, cu o mână a început să o mângâie pe sâni, iar cu cealaltă şi-a desfăcut pantalonii şi s-a masturbat pentru aproximativ 30 de minute. La final, acesta a ejaculat pe covorul din cameră, în prezenţa minorei. După ce s-a îmbrăcat, inculpatul a auzit bătăi în uşă motiv pentru care a deschis-o, iar în acel moment persoana vătămată a fugit. De faţă se aflau martorii, rude ale minorei, care veniseră să o ia acasă”, se susţine în rechizitoriul din acest dosar. 

Tot la Judecătoria Alba Iulia, în decembrie 2018, un alt bărbat a primit tot 1 an de închisoare cu suspendare pentru o faptă similară, în timp ce în august 2018, într-un alt dosar, s-a pronunţat o decizie de condamnare la 2 ani şi 10 luni de închisoare pentru un inculpat acuzat de corupere sexuală a minorilor în formă continuată şi violenţă în familie. Şi această pedeapsă a fost suspendată pe o perioadă de 3 ani. Victima bărbatului era fiica soţiei acestuia, dintr-o altă căsătorie.

Profesorul care îmbrăţişa şi mângâia elevele

Dosarul aflat în continuare pe rol este cel al unui rpofesor de sport de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”. Mai mulţi părinţi ai unor elevi au depus, în urmă cu mai bine de 1 an de zile, plângere la conducerea şcolii împotriva acestuia, pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri. Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru ”purtare abuzivă”. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 26 martie 2019. În dosar sunt cinci victime, respectiv eleve ale profesorului Viorel Oargă. 

”În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Dosarul trimis în judecată a trecut de faza camerei preliminare, iar cercetarea judecătorească va demara în 29 octombrie 2019.

Te-ar putea interesa şi:

Discuţia telefonică dintre poliţist şi Alexandra: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ţine linia ocupată”

Poliţistul care a vorbit cu Alexandra la 112: Fata a indicat cartierul în care e sechestrată, eu nu ştiam ce este. N-am avut o atitudine refractară, plângea

Criminalul din Caracal le-a povestit anchetatorilor ce i-a făcut Alexandrei după ce a surprins-o vorbind la telefon cu poliţiştii

Ce s-a întâmplat în maşina criminalului din Caracal după ce s-a urcat Alexandra. „Am lovit-o, i-am pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi“


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările