Afaceristul din Alba suspectat de legături cu organizaţia mafiotă 'Ndragheta a fost predat autorităţilor din Italia

Afaceristul din Alba suspectat de legături cu organizaţia mafiotă 'Ndragheta a fost predat autorităţilor din Italia

Ariganello Pasqualino a fost predat către autorităţile din Italia

Omul de afaceri italian Ariganello Pasqualino, pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă în baza unui mandat european, a fost predat autorităţilor din Italia. Avocaţii acestuia au încercat până în ultimul moment să obţină rămânerea acestuia în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel a judecat în 27 martie, o contestaţie la executare cu privire la mandatul european de arestare, care a fost respinsă de instanţă ca fiind inadmisibilă. De asemenea, a fost formulată şi o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, respinsă, de asemenea, de instanţa de judecată. Ariganello Pasqualino nu a fost prezent la Curtea de Apel, acesta fiind trensferat în cursul zilei de ieri autorităţilor italiene. Omul de afaceri era urmărit internaţional pentru o condamnare la 9 ani, 3 luni şi 29 de zile de închisoare. 

Acesta a fost arestat în 26 februarie, dar nu a fost pedat până acum deoarece a fost internat la începutul lunii martie, la Spitalul Judeţean Alba, cu suspiciunea unui accident vascular cerebral. Pasqualino locuia la Alba Iulia din 2011 şi a avut, la un moment dat, afaceri profitabile în domeniul construcţiilor. Acesta a solicitat la audierile de la Curtea de Apel să fie lăsat, în continuare, să stea în România de unde ar putea să îşi rezolve problemele penale pe care le are în Italia.

”Din mandatul european de arestare rezultă că persoana solicitată a avut cunoştinţă de proces şi a fost reprezentată de un avocat desemnat de aceasta. De asemenea nici împrejurarea că persoana solicitată suferă de afecţiuni nu duce la refuzul de executare a mandatului european, întrucât nu este dovedit conform documentelor medicale depuse de persoana solicitată că afecţiunile invocate sunt grave şi îi pun în pericol viaţa astfel că aceasta nu ar putea suporta starea de detenţie până la predarea sa către autorităţile italiene. Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale mai sus amintite şi că nu este incident în cauză niciunul din motivele obligatorii sau opţionale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene”, se afirmă în motivarea deciziei de arestare preventivă de la Curtea de Apel. Presa din Italia a scris despre Ariganello Pasqualino că ar fi avut, în trecut, legături cu oraganizaţia mafiotă „‘Ndragheta dei Pesce”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: