ADMITERE LICEU 2014 Alba Niciun elev cu nota maximă, 12 absolvenţi au medii peste 9,90

ADMITERE LICEU 2014 Alba Niciun elev cu nota maximă, 12 absolvenţi au medii peste 9,90

După examenul de capacitate urmează faza înscrerii la licee

Cea mai mare medie de admitere la liceu în judeţul Alba a fost 9,96, iar cea mai mică a fost de 2,26. Niciun elev nu a obţinut media maxima. În schimb, 32 de elevi au avut media 10 la absolvirea celor patru ani de gimnaziu, iar alţi 50 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au obţunut nota 10 la examenul susţinut la materia matemeatică, la Evaluarea Naţională 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit rezultatelor afişate pe edu.ro, patru elevi au intrat în faza admiterii cu media finală 9,66: Iulia Cristina Dulău de la Colegiul Naţional ”Inochentie Micu Clain” din Blaj, Paul Alexandru Heler de la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Emilia Oltean de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia şi Isăilă Gabriela Veronica e la Şcoala Gimnazială ”Toma Cocişiu” din Blaj.
 
Un alt absolvent a obţinut media 9,94 (Popa Ioan Robert de la Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş), iar doi elevi au înregistrat media finală 9,93: Mărginean Tiberius de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi Moldovan Ioana Bianca de la Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş. În total, 12 elevi au media peste 9,90.
 

În perioada 4-8 iulie, elevii şi părinţii vor completa fişele de înscriere cu primele licee pentru care optează, în funcţie de medie, de poziţia în ierarhie, dar şi de locurile disponibile pentru fiecare specializare.
Ei trebuie să bifeze principalele licee vizate, în funcţie de specializarea dorită, dar şi şansele pe care le au analizând obiectiv media lor, locul în ierarhie şi ultima medie de admitere de anul trecut, strategie valabilă mai ales în cazul celor care vizează licee de top. Mai uşor va fi pentru elevii foarte slabi, care nici nu au dat Capacitatea, pentru că ei vor fi repartizaţi la final, pe locurile libere, şi cu medii chiar mai mici de 2, având în vedere că anul acesta Capacitatea reprezintă 75%, nu 50%, din media finală de admitere la liceu. Asta înb condiţiile în care anul trecut cea mai mică medie a fost aproximativ 3.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).


Cum se calculează media de admitere
Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu.
Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4.
De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.
Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
•    4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
•    4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
•    15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
•    16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
•    17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
•    16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
•    1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)


Vă recomandăm şi:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: