Actori importanţi şi piese de top la Festivalul Internaţional de Teatru de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
festival alba

Festivalul Internaţional de Teatru ”Poveşti” revine la Alba Iulia la sfârşitul lunii mai cu spectacole importante şi actori cunoscuţi.

Organizatorii susţin că va fi un festival divers şi complet. Divers, pentru că este mulat pe gusturile din ce în ce mai diversificate ale publicurilor din Alba Iulia, şi complet, deoarece cuprinde tot ce poate fi teatru: spectacole, expoziţii, lansări de cărţi, conferinţe şi dezbateri despre teatru.

Pentru toţi cei care, din anul 2006 încoace, sunt alături de Festivalul „Poveşti”, nu mai este o surpriză prezenţa, la Alba Iulia, nici a teatrelor româneşti de prestigiu, nici a marilor nume de actori, care fac sală plină cu fiecare spectacol al lor.

Se vor juca, pe cele două scene ale festivalului, Ţiganiada şi Moş Nichifor, ambele în regia lui Alexandru Dabija, Wolfgang (regia Radu Afrim), Ole! Quand le clown recontre la flamenco (regia Elodie Hatton), Ţinutul din miezul verii (regia Vlad Massaci), Orchestra Titanic (regia Felix Alexa), Şi cine nu iubeşte (regia Alexandru Popa).

În total, şapte spectacole, din şapte teatre marcante, şi anume Teatrul ACT, Teatrul Naţional, p2p Theater şi Teatrul Mic din Bucureşti, dar şi Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Cluj şi Company Fi-Solo din Franţa. Dintre actori – ca să vă stârnim şi mai mult apetitul pentru scenă – îi amintim doar pe Marcel Iureş, Mihai Călin, Vlad Zamfirescu, Tania Popa, Cuzin Toma.

Dimineţile le sunt dedicate celor mici, care se vor bucura din plin de poveştile din Crăiasa zăpezii (r. Cristian Pepino), Dănilă Prepeleac (r. Traian Savinescu), Povestea celor trei purceluşi… care de fapt sunt patru (r. Éva Lábadi-Megyes), Cartea cu Apolodor şi Harap-Alb, ambele în regia lui Toma Hogea, Cei trei muşchetari (r. Cristian Mitescu), O poveste japoneză (r. Irina Niculescu), Mica sirenă (r. Oana Leahu). Adică producţii ale Teatrului de Animaţie „Ţăndărică” din Bucureşti, ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Ariel” Târgu Mureş, ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu, ale Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Merlin” din Timişoara, ale Teatrului pentru Copii „Arlechino” din Braşov şi ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi.

Alte evenimente vor colora, cultural şi uman, programul festivalului. Vor fi ateliere de scenografie, teatru de umbre şi mânuire marionete, expoziţii de artă plastică, marionete şi costume, lansări de carte, dezbateri despre teatru şi un concert-surpriză, marca Maria Răducanu & Michael Griener.

Festivalul are şi în aceste an voluntari: studenţi şi elevi din Alba Iulia, care dau o mână de ajutor astfel încât festivalul să arate bine şi să meargă totul aşa cum trebuie. Un volum mare de muncă, pentru care merită aprecierea publicului, le revine şi angajaţilor Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia, şi celor ai Consiliului Judeţean Alba, implicaţi în organizarea evenimentului.

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia este organizat de către Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, cu sprijinul UNITER, al Primăriei Municipiului Alba Iulia şi al Centrului de Cultură „Augustin Bena”. Este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Informaţii legate de bilete:

Pentru ediţia cu numărul XIV-a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”, care se va desfăşura între 19 – 25 mai 2019, biletele s-au pus în vânzare în următoarele puncte:

– la Casa de Cultură a Studenţilor, orar 09.00-15.00, luni-joi, 09.00-13.00, vineri

– la Casa de Cultură a Sindicatelor, orar 08.00-18.00, luni-vineri

– online, pe www.biletmaster.ro

PREŢURI:

Spectacole pentru tineri şi adulţi

Preţ bilet întreg: 22 lei

Preţ bilet redus pentru studenţi şi pensionari: 15 lei

Preţ bilet redus pentru elevi: 5,5 lei

Spectacole pentru copii

Preţ bilet (copii şi părinţi): 5,5 lei

Citiţi şi:

 

Bărbatul din Alba care a provocat un accident rutier în care au murit iubita însărcinată şi fiica de 2 ani, condamnat definitiv la închisoare cu executare

 

Cum au ajutat fotbaliştii din Generaţia de Aur centrul Dumbrava, unde sunt zeci de copii şi bătrâni. „Tata Puiu este cel mai credincios“

 

Primele indicii că ambreiajul unei maşini urmează să cedeze

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite