UPDATE Accident de muncă la Fabrica de Arme din Cugir. Un bărbat a fost împuşcat în picior de un coleg de serviciu

UPDATE Accident de muncă la Fabrica de Arme din Cugir. Un bărbat a fost împuşcat în picior de un coleg de serviciu

Un accident de muncă grav s-a produs, vineri, la fabrica de arme din Cugir, judeţul Alba. Un bărbat de 38 de ani s-a împuşcat în picior, fiind transportat la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Potrivit ITM Alba, bărbatul rănit este unul dintre lăcătuşi. Acesta regla o armă care a fost testată în poligon şi avea un glonţ pe ţeavă. După declanşare, glonţul a zburat în tavan, de unde a ricoşat şi l-a lovit pe un coleg de serviciu în pulpa unui picior.
______________________________________

Reprezentanţii ISU Alba au anunţat, vineri, că s-a produs un accident de munca la fabrica de arme Cugir.
 
”O persoană a fost rănită, prin împuşcare, în picior. A fost transportată, în stare stabilă, la spital”, a transmis ISU Alba. Sursa citată a precizat că este vorba despre un bărbat, iar accidental s-a produs în poligonul de încercare al fabricii, unde sunt verificate armele şi muniţia.
 
Deocamdată, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului, dar autorităţile au demarat cercetări. Victima are vârsta de 38 de ani.
 
Anul trecut, în 12 octombrie, tot la Fabrica de Arme Cugir o persoană şi-a pierdut viaţa, într-o deflagraţie, urmată de un incendiu. Atunci, explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai. 
 
Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: