A intrat peste o femeie de 71 de ani în casă şi a tâlhărit-o pentru bani. Victima i-a dat, „din motive creştineşti“, 80 de lei

A intrat peste o femeie de 71 de ani în casă şi a tâlhărit-o pentru bani. Victima i-a dat, „din motive creştineşti“, 80 de lei

O femeie în vârstă de 71 de ani din Câmpeni, judeţul Alba, a fost victima unei tâlhării, infracţiune pusă la cale de un bărbat de 35 de ani cu domiciliul în oraşul Brad. Agresorul a fost condanat la închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În miez de noapte, bărbatul a intrat în casa femeii cu scopul de a o jefui. Agresorul nu s-a mulţuimit cu suma de 80 de lei şi a încercat o violeze şi i-a luat cu forţa, sub ameninţarea cu moartea. Pentru faptele sale, bărbatul, care este şi recidivist, a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Câmpeni la pedeapsa de 3 ani, 7 luni şi 7 zile de închisoare, pentru tâlhărie calificată şi distrugere. B. Ioan Gheorghe este judecat în stare de arest preventiv şi a contestat decizia la Curtea de Apel. 
 
Magistraţii au reţinut că în data de 24 aprilie, bărbatul a pătruns în curtea locuinţei femeii şi a spart geamul uşii de acces. Bătrâna a auzit zgomotele, a ieşit dintr-o cameră a locuinţei, iar în holul casei l-a găsit pe viitorul său agresor. Acesta i-a prezentat la lumina lanternei un buletin şi apoi i-a solicitat cazare şi bani. ”Din motive creştineşti”, femeia i-a oferit acestuia suma 80 de lei, dar bărbatul ”a solicitat bani în plus”. Fiind refuzat a plecat spre ieşirea din curte, fiind urmat de persoana vătămată care a vrut să încuie uşa de la poarta curţii. Inculpatul s-a răzgândit, s-a întors a intrat în casă unde a început să o agreseze fizic şi verbal.
 
Femeia s-a dus într-o altă cameră, de unde a apelat, de pe telefonul fix, numărul de urgenţă 112. Atunci bărbatul a smuls firul telefonului, iar aparatul l-a aruncat în cameră. Apoi, s-a năpustit asupra bătrânei, pe care ”a lovit-o cu pumnii peste corp şi faţă, după care a încercat să întreţină raport sexual cu aceasta”. Întrucât femeia a opus rezistenţă, B. Ioan Gheorghe a încercat să-i smulgă o pereche de cercei din material nepreţios, pe care îi avea în urechi, dar nu a reuşit motiv pentru care a ameninţat-o că dacă nu îi dă cerceii o omoară. Femeia i-a dat cerceii după care agresorul a verificat-o şi pe degete dar nu a găsit niciun inel. Ulterior, bărbatul a spart şi geamul de la o vitrină din cameră.
 
După ce a luat cerceii fără de valoare şi o căciulă care aparţinea bătrânei, bărbatul s-a dus la un imobil în construcţie, pe locul fostei case a părinţilor săi. Acolo a fost găsit şi de poliţiştii care au fost alertaţi de femeia tâlhărită. În 25 aprilie, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, iar în 15 octombrie a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi 3 luni şi 21 de zile închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Potrivit Codului Penal, magistraţii au aplicat pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv de 1 lună şi 7 zile închisoare, astfel că pedeapsa finală a fost de 3 ani, 7 luni şi 7 zile de închisoare. De asemenea, a fost dedusă din pedeapsă durata arestării preventive, din data de 24 aprilie şi până la condamnare. Acesta a mai fost obligat şi la plata a 200 lei cu titlu de daune materiale şi 5.000 lei cu titlu de daune morale în favoarea bătrâne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: