A înjunghiat o persoană, la întâmplare, pe stradă. Pedeapsa primită pentru tentativa de omor

A înjunghiat o persoană, la întâmplare, pe stradă. Pedeapsa primită pentru tentativa de omor

Tentativa de omor a avut loc, din senin, pe stradă. Foto: arhivă Adevărul

Şase ani de închioare va avea de ispăşit un bărbat în vârstă de 29 de ani din Blaj, judeţul Alba, care este jduecat pentru tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Remus F. a înunghiat cu două lovituri de cuţit un alt bărbat, care a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc în 15 octombrie 2021. În seara zilei respective, victima se deplasa de la locuinţa concubinei sale, împreună cu aceasta, spre casa bunicului său.
 
La un moment dat, din spate s-a apropiat un bărbat care fără niciun motiv i-a aplicat două lovituri cu un obiect ascuţit (cuţit sau briceag), respectiv o lovitură penetrantă în zona hemitoracelui stâng posterior şi o lovitură în braţul stâng. 
 
Pentru a scăpa de agresor, victima a fugit spre locuinţa părinţilor concubinei, fiind urmărită de atacator. A reuşit să intre în locuinţă, iar inculpatul a fost imobilizat şi evacuat din curte de către două persoane. La scurt timp au sosit poliţiştii, care au constatat cele întâmplate, efectuând cercetarea la faţa locului, fără să reuşească să găsească cuţitul.
 
”Cu toate acestea, având în vedere împrejurările în care s-a comis fapta conform cărora inculpatul a atacat din spate pe persoana vătămată, provocându-i două plăgi care i-au produs sângerare, aspecte confirmate de martorii oculari şi de concluziile medico-legale, este evident că acţiunea ce face obiectul infracţiunii de tentativă de omor a fost comisă de către inculpat”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. Agresorul a susţinut că a fost provocat de către victimă, însă instanţa a respins această variantă de apărare.
 
”Instanţa apreciază că fapta a fost comisă cu intenţie directă inculpatul prevăzând şi urmărind uciderea victimei, rezultat care însă nu s-a produs, rămânând în faza tentativei, astfel cum rezultă din probele administrate în cauză. (...) Ţinând cont de valoarea socială lezată, de rezultatul produs, de motivul săvârşirii faptei, dar şi de lipsa antecedentelor penale ale inculpatului, de conduita acestuia pe parcursul procesului penal, care a negat în mod constant săvârşirea faptei, instanţa apreciază că o pedeapsă cu o  durată stabilită peste limita inferioară a intervalului dintre limitele speciale prevăzute de lege corespunde scopului prevăzut în lege”, se afirmă în hotărârea Tribunalului Alba din 16 iunie 2022. Agresorul, aflat în arest preventiv din octombrie 2021, a contestat condmanarea la Curtea de Apel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările