A început vaccinarea anti-COVID la Alba Iulia. Femeie de 88 de ani: „Încurajez pe toată lumea să se vaccineze“

A început vaccinarea anti-COVID la Alba Iulia. Femeie de 88 de ani: „Încurajez pe toată lumea să se vaccineze“

Prima persoană vaccinată la Alba Iulia

La Alba Iulia a început luni dimineaţă vaccinarea populaţiei la Centrul de Vaccinare amenajat in Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima persoană vaccinată a fost o femeie in vârstă de 88 de ani care a reuşit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.
 
“Nu am deloc emoţii. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze iar cei în vârstă care nu sunt decişi ce să facă să îşi întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat doamna care a venit însoţită de fiica ei. Azi, la Centrul de Vaccinare din Alba Iulia sunt înscrise 240 de persoane. 
  
La centrul amenajat în Sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918”  s-au înscris, în total, 1.796 de persoane. Aici locurile sunt ocupate 100% până în 23 ianuarie inclusiv. Capacitatea de vaccinare a acestui centru este de 240 de persoane pe zi. 
 
 
Şi la Sebeş, Cugir, Blaj şi Aiud, unde capacitatea de vaccinare este de 60 de persoane pe zi, locurile sunt ocupate aproape în totalitate pentru săptămâna viitoare.
 
 
Până în prezent, judeţul Alba a solicitat şi recepţionat 3.646 de doze de vaccin anti-COVID marca Pfizer. Au fost imunizate până acum 3.041 de persoane din judeţ. Faza a două a campaniei de vaccinare a debutat vineri, cu imunizarea persoanelor găzduite în cămine pentru vârstnici şi centre sociale. 
 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările