A început vaccinarea anti-COVID şi în Alba. 350 de cadre medicale sunt programate în prima zi FOTO

A început vaccinarea anti-COVID şi în Alba. 350 de cadre medicale sunt programate în prima zi FOTO

Medicul Dan Crainic, primul vaccinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Campania de vaccinare anti-Covid a demarat luni dimineaţă, 4 ianuarie, şi în judeţul Alba. 350 de cadre medicale sunt programate în această zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean pentru Urgenţă Alba Iulia şi şeful Unităţii de Primiri Urgenţe – UPU, sunt primele persoane din judeţ care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-COV.
 
Campania de vaccinare a început luni, 4 ianuarie. În primă fază vaccinul este destinat doar personalului medical.
 
”Cercetători din întreaga lume au lucrat, de la începutul crizei sanitare, pentru a fabrica un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Acesta a primit, la sfârşitul anului 2020, toate aprobările din partea instituţiilor medicale abilitate şi, din toate informaţiile existente, este un vaccin sigur.
 
În momentul de faţă vaccinarea este o modalitate viabilă de a ajunge la o viaţă normală. Suntem la început de un nou drum şi, în continuare, trebuie să respectăm recomandările specialiştilor în sănătate publică. Este o decizie personală, a fiecăruia în parte, însă eu recomand imunizarea prin vaccin”, a spus dr. Dan Crainic.
 
Coordonatorul centrului de vaccinare de la nivelul SJU Alba Iulia este dr. Simona Căbulea – medic primar epidemiolog. Centrul are două puncte de vaccinare care funcţionează în clădirea principală a spitalului, la parter (adresa: Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23). Recepţia vaccinului s-a realizat duminică, 3 ianuarie, când la SJU Alba Iulia au fost aduse 390 de doze.
 
 
În primele zile, conform programărilor, vor fi administrate 120 de vaccinuri pe zi (la SJU), ceea ce reprezintă numărul maxim de imunizări la cele două puncte (cu respectarea timpilor triajului iniţial, pregătirii imunizării, supravegherii post-vaccinale, respectiv evitării aglomerării în actualul context epidemiologic). Alte vaccinuri vor fi solicitate, ulterior, în funcţie de programările existente.
 
 
Duminică, au fost aduse şi distribuite la spitalele din judeţ 975 de doze de vaccin (195 de flacoane / 5 doze per flacon). Au fost repartizate în cele 8 centre de vaccinare organizate în judeţ, astfel: 390 de doze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, 90 de doze la Spitalul Municipal Sebeş, 125 doze la Spitalul Municipal Blaj, 190 de doze la Spitalul Municipal Aiud, 80 de doze la Spitalul Orăşenesc Cugir, 35 de doze la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, 40 la Spitalul Orăşenesc Abrud şi 25 de doze la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.
 
La Spitalul Municipal Aiud, primul vaccinat a fost Dr. Batiz, coordonatorul centrului de vaccinare şi ceilalţi membri ai echipei. ”Considerăm că este un act de responsabilitate socială. Procedura este simplă, rapidă şi nedureroasă”, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare din Aiud.
 
Cadru medical vaccinat la Aiud
 
Dozele trebuie administrate în decurs de maximum 4 zile de la primire. Potrivit înscrierilor făcute în centrele de vaccinare din Alba, în 4 ianuarie s-au programat pentru a primi vaccinul circa 350 de persoane, în 5 ianuarie – circa 280 de persoane, în 6 ianuarie – circa 280 de persoane. Odată epuizate cele 975 de doze, se poate lansa o nouă comandă pentru următoarea tranşă, a anunţat DSP Alba.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările