A fost identificat autorul unui incendiu uriaş din Apuseni care a distrus 130 de hectare de pădure. Pagubele imense pe care trebuie să le plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul din noiembrie 2018 a distrus peste 130 de hectare de padure
Incendiul din noiembrie 2018 a distrus peste 130 de hectare de padure

Poliţiştii din Sălciua, judeţul Alba, l-au identificat şi îl cercetează, pentru distrugere din culpă, pe un bărbat din comună care, în luna noiembrie 2018, a provocat un incendiu de pădure în urma căruia au ars 130 de hectare de pădure şi 5 hectare de litieră.

Potrivit IPJ Alba, la data de 22 octombrie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Sălciua l-au identificat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Sălciua, care este bănuit de săvârşirea unei fapte de distrugere din culpă, prin incendiere, cu un prejudiciu de peste 890.000 lei. 

În urma investigaţiilor efectuate şi audierii mai multor persoane, în sarcina persoanei cercetate s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie 2018, s-ar fi deplasat în locul numit Măgură, situat pe raza comunei Sălciua, unde ar fi incendiat mai multe resturi vegetale de pe un teren cu fânaţ şi ar fi lăsat nesupravegheat focul care ulterior s-a extins la pădure, fiind afectate 130 de hectare. Paguba produsă a fost evaluată la suma de 896.840 lei. 

incendiu apuseni 2018

De asemenea, poliţiştii au stabilit că incendiul, scăpat de sub control, a afectat şi 5 hectare de litieră de pădure dar şi mai multe terenuri aparţinând unei asociaţii de crescători de animale care, datorită acestui fapt nu au mai putut beneficia de subvenţii oferite de stat, în valoare de 21.700 de lei. 

   

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni. La stingerea incendiului din toamna anului trecut au participat zeci de pompieri, precum şi voluntari din zonă şi angajaţi silvici care s-au luptat câteva zile cu flăcările.

Citiţi şi:

 

A fost lansată prima platformă digitală a învăţământului profesional şi tehnic din România. Ce informaţii se pot găsi pe meserii.ro

 

Fenomene tsunami în Marea Neagră. Cele mai mari cutremure urmate de valuri uriaşe care au măturat ţărmul

 

VIDEO Patru tineri filmaţi în timp ce întind „capcane“ şoferilor pe un drum naţional din Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite