„Ţeparul“ de profesie Tition Ovidiu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Tition are o carieră ”infracţională” de invidiat
Ovidiu Tition are o carieră ”infracţională” de invidiat

Un fost reprezentant al societăţii Mia Carn Product SRL Mirăslău, cu o carieră infracţională de invidiat, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, delapidare şi infracţiuni la legea cecului, de către o instanţa a Curţii de Apel Alba Iulia.

Condamnatul se numeşte Tititon Ovidiu şi este cunoscut ca un veritabil ”ţepar” de profesie. Decizia a fost pronunţată în 17 ianuarie 2018. Instanţa de juecată a contopit mai multe condamnări anterioare ale acestuia şi a constatat ca executată o perioadă de circa 1 an şi 6 luni din pedeapsa de 6 ani. Prin mare, condamnatul originar din Braşov nu va sta mult timp la închisoare. În esenţă, condamnatul a fost judecat pentru emiterea unor file CEC fără acoperire în perioada în care a fost împuternicit (2009) de administratorul societăţii din Mirăslău pentru efectuarea de operaţiuni bancare.

În data de 1 aprilie 2009 s-a încheiat între Mia Carn Product SRL, reprezentată de inculpat, şi Elsiria Comompex SRL Craiova un contract de vânzare -cumpărare carcasă porc şi vită. În baza acestui contract au fost livrate produse în valoare totală de 246.838 lei, produse pentru care s-au întocmit facturi şi note de recepţie şi pentru plata cărora Tition a emis 14 file CEC pe care le-a semnat şi le-a înmânat delegatului firmei din Craiova.

Dat fiind că s-a împlinit termenul scadent şi nu a fost efectuată plata mărfurilor achiziţionate de Mia Carn Product SRL, reprezentantul Elsiria Comimpex a completat mai multe file CEC (6) pe care le-a introdus în circuitul bancar spre decontare care au fost refuzate la plată pentru lipsă totală de disponibil cont. Dat fiind acest incident Mia Carn SRL a intrat în interdicţie bancară începând cu data de 21 aprilie 2009.

Ulterior, respectiv în data de 18.05.2009, au fost introduse spre decontarea alte 5 file CEC, în valoare totală de 117.036 lei, fiind refuzate la plată pentru ”lipsă totală de disponibil, trăgător în interdicţie bancară” astfel încât reprezentantul societăţii din Craiova nu a mai introdus spre decontarea şi celelalte file CEC. Tititon a achitat o parte din marfa achiziţionată, în sumă totală de 124.801 lei, cu bani luaţi direct din încasările societăţii, însă firma Elsiria Comimpex a rămas cu o pagubă de peste 120.000 de lei. 

Înşelăciune cu file CEC fără acoperire 

Ovidiu Tition a mai fost judecat în Braşov şi pentru alte infracţiuni economice. Este acuzat că a emis 36 de file CEC şi două bilete la ordin, în valoarea de 306.512 lei fără a avea bani în conturi. Metoda este aproximativ aceeaşi aplicată şi în Alba. Utilizând patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Braşov, pe care le controla prin intermediul concubinei şi a doi cunoscuţi, a achiziţionat mărfuri alimentare de mare rulaj (apă, lactate, mezeluri, brânzeturi), în valoare totală de 306.512 lei, pe care le-a achitat cu 36 file CEC şi 2 bilete la ordin emise în condiţii ilegale, fără a avea acoperire in disponibil bancar. Mărfurile achiziţionate erau valorificate ulterior în magazinul concubinei. Într-un alt dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, definitiv în 2013 atragerea răspunderii fostului administrator Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei Miacarn SRL Mirăslău. Bărbatul trebuia să plătească suma de aproape 1,8 milioane de lei, În cele trei luni cât a administrat firma, în 2009, au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile. Au fost scoase din conturile firmei mai multe sume de bani, ce au fost trimise către diverse persoane din ţară, inclusiv fratelui administratorului.

Condamnat la 5 ani de închisoare pentru şantaj 

”Ţeparul" din Braşov a mai fost condamnat  la 5 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. În acelaşi dosar, fostul partener de afaceri al lui Tition, revoluţionarul Dorin Lazăr Maior, a primit 7 ani de închisoare. Trei persoane au depus plângeri, în 2006, împotriva celor doi pentru şantaj. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare. Totul în scopul dobândirii, în mod nejustificat, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov şi alte două persoane. Bărbatul a fost elibnerat condiţionat din penitenciar în 2017.

Citiţi şi:

Principesa Transilvaniei care se temea de muşte şi credea ca sunt vrăjitoare. Pentru ce au fost arse pe rug zeci de femei

Confesiunea unui criminal. A recunoscut faptele şi spune, fără nicio remuşcare, că regretă ce s-a întâmplat

Moartea stupidă a unui bărbat care mergea liniştit pe bicicletă. Un şofer a deschis brusc uşa în faţa sa

Mari personalităţi ale lumii cu origini româneşti. Ce actori, politicieni şi muzicieni au legături cu România 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite