Şoferul de TIR din Alba Iulia venit recent din Italia nu are coronavirus. Cinci persoane în carantină şi 113 izolate la domiciliu

Şoferul de TIR din Alba Iulia venit recent din Italia nu are coronavirus. Cinci persoane în carantină şi 113 izolate la domiciliu

Bărbatul a fost internat marţi în spital

Şoferul de TIR care a fost internat marţi la Alba Iulia cu suspiciune de coronavirus nu este bolnav. Testul efectuat miercuri este negativ

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, trei probe din judeţul Alba au ieşit negative, inclusiv în cazul bărbatului care a fost internat ieri la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este vorba despre un şofer de TIR în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în Alba Iulia, întors în 7 martie 2020, din nordul Italiei.
 
La ora actuală, 5 persoane sunt în carantină în judeţ şi 113 sunt izolate la domiciliu. Până acum, sunt raportate oficial cazuri de infectare în 14 judeţe şi în Capitala Bucureşti. Potrivit unor surse neoficiale, cele 5 persoane aflate în carantină au ajuns în Alba la solicitarea unui alt judeţ care nu mai avea locuri în spaţiile amenajate special în acest sens.
 
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Alba Iulia întrunit astăzi, 11.03.2020, la solicitarea viceprimarului cu atribuţii de Primar al Municipiului Alba Iulia a emis următoarele hotărâri şi recomandări:
 
  • Bazinul olimpic va suspenda accesul publicului în perioada 12 – 31 martie, cu posibilitate de prelungire.
  • Până la data de 31 martie 2020 nu se vor organiza activităţi în talciocul şi piaţa volantă Alba Iulia.
  • Centrul de zi pentru persoane vârstnice şi Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” îşi vor suspenda activitatea cu publicul până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.
  • Piaţa şi hala agroalimentară Centru vor funcţiona sub supraveghere de specialitate.

  • Societatea de Transport Public Alba Iulia şi companiile de taximetrie vor intensifica acţiunile de dezinfecţie. Se vor aplica prevederile Hotărârii nr. 6/2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, respectiv dezinfectarea frecventă a spaţiului (ex. bare şi suporţi de susţinere, uşi, scaune, mânere ale uşilor – interior şi exterior, ş.a.), de preferat la finalizarea traseului.

  • Centrele de servicii pentru persoane cu nevoi speciale operate de Centrul Maria Beatrice, ACAS, Filantropia Ortodoxă, ş.a., îşi vor continua activitatea pe proprie răspundere şi vor fi obligate să obţină acordul privind condiţiile de funcţionare în această perioadă din partea DSP Alba

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările